Швейцарія погодилася представляти інтереси України у рф

Швейцарія погодилася представляти інтереси України у рф

Укрінформ
Україна та Швейцарія завершили переговори про можливість представництва українських інтересів у росії після розриву дипломатичних відносин.

Про це в коментарі «Європейській правді» повідомив керівник пресслужби міністерства закордонних справ Швейцарії Мікель Штайнер, передає Укрінформ.

«Україна попросила, щоби Швейцарія взяла на себе мандат покровительства для неї в росії. Відповідні переговори були завершені. Для того, щоб мандат покровительства набув чинності, все ще потрібна згода росії», – зазначив він.

Читайте також: Швейцарія відправить в Україну 100 тонн гуманітарного вантажу

Покровительством у дипломатії називають практику, за якої третя держава призначається іншою державою для представлення своїх інтересів у певній іншій державі. Така третя держава має назву «держави-покровительки».

Окрім того, представник швейцарського МЗС нагадав, що країна активно пропонувала свої «добрі послуги» на початку війни, зокрема майданчика для переговорів та їхньої професійної підтримки.

Читайте також: Швейцарія збільшить підтримку України до 100 мільйонів франків

Нагадаємо: Швейцарія вже представляє інтереси Грузії в росії після розірвання Тбілісі дипломатичних відносин із Москвою через російське вторгнення у 2008 році. У посольстві Швейцарії у Тбілісі є відділ російських інтересів, а в посольстві у москві – відділ грузинських інтересів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-