Швейцарія збільшить підтримку України до 100 мільйонів франків

Швейцарія збільшить підтримку України до 100 мільйонів франків

Укрінформ
Швейцарія подвоїть фінансування в рамках двосторонньої співпраці з Україною до понад 100 млн швейцарських франків (понад 100 млн доларів) до кінця 2023 року.

Про це заявив президент Швейцарії Ігнаціо Кассіс на конференції з відновлення України 5 липня в Лугано, передає кореспондент Укрінформу.

«На тлі війни і з метою відновлення ми повинні посилити нашу підтримку. Швейцарія подвоїть фінансування в рамках двосторонньої співпраці з Україною до понад 100 млн швейцарських франків до кінця 2023 року», - сказав він.

Президент Швейцарії зауважив, що його країна надає фінансування через багатосторонніх партнерів України - ООН, ОБСЄ, Червоних Хрест, Світовий банк, ЄБРР та інші.

Також Кассіс оголосив про виділення щонайменше 15 млн швейцарських франків на цифрову трансформацію після заклику глави уряду України Дениса Шмигаля.

«Швейцарія є партнером України протягом багатьох років. Ми підтримуємо реформи та сталий розвиток. Ми надаємо гуманітарну допомогу, дотримуючись нашої гуманітарної традиції», - наголосив він.

Читайте також: Економіці України потрібна потужна фінансова підтримка – Шмигаль

Як повідомляв Укрінформ, міжнародна конференція з відновлення України проходить у швейцарському місті Лугано 4-5 липня за участю українських і міжнародних політиків, керівників ЄС і міжнародних організацій, міжнародних фінансових структур тощо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-