Україна воює з потужним ворогом, проти нього потрібні швидкі санкції - Зеленська

Україна воює з потужним ворогом, проти нього потрібні швидкі санкції - Зеленська

Відео
Укрінформ
Дружина президента Олена Зеленська заявляє, що у боротьбі з російською агресією Україні потрібна допомога, зокрема, швидкі антиросійські санкції від партнерів.

Про це перша леді сказала в інтерв’ю французькому каналу LCI, передає Укрінформ.

“Ми маємо справу з більшим, потужнішим і багатшим ворогом... Це дуже складно для нас, тому нам необхідні швидші санкції від наших партнерів, це може полегшити нашу ситуацію і послабити нашого ворога”, - зазначила Зеленська.

За її словами, росія напала на Україну, розраховуючи перемогти за кілька днів, однак наша країна витримала і продовжує триматися.

“Але зрозуміло, що наші сили не рівні. І вони не рахують своїх загиблих, свої втрати, в них великі можливості... На відміну від них, ми рахуємо наших загиблих”, - сказала дружина Президента.

Тому, додала вона, кожний день для нас тяжкий.

Читайте також: Олена Зеленська в інтерв’ю Vogue: Ми не сумніваємося, що переможемо

“Ми мусимо розраховувати на наші сили і сподіватися, що вони (росіяни - ред.) не матимуть більше засобів продовжувати війну. Щоб вони зрозуміли, що для них нецікаво фінансувати цю терористичну і жорстоку війну”, - сказала Зеленська.

На репліку про те, що європейці, купуючи російський газ, по факту частково фінансують цю війну, Зеленська відповіла: “Дійсно це фінансування війни. Чим більше вони продовжуватимуть це робити, постійно вимірюючи температуру в своїх домівках, тим більше людей уб’є ця війна”.

Читайте також: Олена Зеленська: Найважче у війні - відчуття, що дітям загрожує небезпека

Окрім того, на запитання, чи не побоюється вона, що закиди українській владі в корупції можуть уплинути на західну допомогу, Зеленська зауважила: “Ми можемо знаходити багато відмовок, аби не давати допомоги. І це - одна з них”. При цьому, вона підкреслила, що не відповідатиме на політичні питання, оскільки це було б некоректно, бо вона не є політиком чи функціонером.

Як повідомлялося, Олена Зеленська заявила, що її дивує слабка реакція світу на загрозу ядерній і радіаційній безпеці через загострення ситуації на Запорізькій АЕС, захопленій російськими військовими.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-