Забезпечення армії: Маляр розповіла про бронежилети, шоломи та форму

Забезпечення армії: Маляр розповіла про бронежилети, шоломи та форму

Укрінформ
За минулий тиждень Міністерство оборони України передало на потреби ЗСУ понад 27 тисяч бронежилетів та 30 тисяч шоломів. 

Про це під час брифінгу в Медіацентрі Україна-Укрінформ сказала заступник міністра оборони Ганна Маляр.

“У період з 28 липня по 3 серпня Міноборони забезпечення підрозділів ЗСУ передано більше 27 тисяч бронежилетів, більше 30 тисяч шоломів і більше 10 тисяч пар взуття. Ми вийшли на ритмічне постачання з більш -менш прогнозованими обсягами”, - зазначила вона.

Маляр зауважила, що також у плановому режимі здійснюються поставки форми, в тому числі зимової. Загалом постачання, за її словами, здійснюється по 40 позиціях одягу і спорядження — від наметів до шкарпеток, яких, за словами заступниці міністра, було поставлено в літньому варіанті понад 2,8 мільйонів пар.

Читайте також: Українська броня: Львівський оборонний кластер відправив на фронт 80 тисяч бронежилетів

Окрім цього, додала Маляр, закрито контракт на поставку п'яти тисяч наметів і тепер виконується інше замовлення з вітчизняним виробником. Завдяки регулярним поставкам відбувається насичення пріоритетних позицій спорядження і формуються резерви.

“По бронежилетах і шоломах за тиждень резерви збільшилися на 11-13 тисяч одиниць, з урахуванням того, що одночасно відбувається видача новим підрозділам, заміна зношених одиниць. І поступово зростає частка українського виробництва”, - сказала Маляр.

Читайте також: В Одесі запустили проєкт із постачання на фронт амуніції і форми для жінок

Заступник міністра нагадала, що Міноборони передає амуніцію на склади ЗСУ, звідки здійснюється розподіл залежності від потреби.

Як повідомляв Укрінформ, українським захисникам передали військову амуніцію вартістю понад 8 мільйонів гривень, яку Служба безпеки України конфіскувала у Черкаській області в ділка, що планував її незаконно продати.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-