Українським захисникам передали конфісковану на понад вісім мільйонів амуніцію

Українським захисникам передали конфісковану на понад вісім мільйонів амуніцію

Фото
Укрінформ
Українським захисникам передали військову амуніцію вартістю понад 8 млн грн, яку Служба безпеки України конфіскувала у Черкаській області в ділка, що планував її незаконно продати.

Як передає Укрінформ, про це Служба безпеки України повідомляє у Фейсбуці.

“Служба безпеки України запобігла комерційному продажу військового спорядження, яке призначалося для потреб ЗСУ. Тепер ця амуніція на суму 8 млн грн буде передана українським захисникам”, - ідеться в повідомленні.

Читайте також: Суд арештував додаткові активи Медведчука та його дружини – СБУ

Зокрема українським захисникам передадуть понад 500 одиниць військової форми, берці, бафи, балаклави, головні убори, маскувальні костюми та костюми хімічного захисту, партію плитоносок і 5 500 бронеплит для бронежилетів.

В СБУ нагадали, що спорядження було конфісковане в ході спецоперацій. У червні СБУ викрила на Черкащині ділка, який привласнив і продавав військову амуніцію, призначену для Збройних сил України.

Крім того, оперативники спецслужби викрили одне із підприємств регіону на спробі привласнення сталі для виготовлення бронежилетів.

Зловмисники ввезли в Україну під виглядом гуманітарної допомоги матеріал для бронеплит, який коштував понад 6 млн грн. Утім, коли з нього виготовили 5,5 тис. бронеплит, їх не передали на потреби ЗСУ, а вирішили віддати на продаж.

Читайте також: СБУ викрила колишніх «регіоналів»-колаборантів на захопленій Старобільщині

Завдяки спільним діям правоохоронців та Черкаської обласної військової адміністрації вдалося запобігти незаконній реалізації бронеплит. Наразі вони передані на потреби українських захисників.

Як повідомляв Укрінформ, 21 липня Офіс генерального прокурора поінформував про передачу на потреби армії бронежилетів на суму близько 2 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-