СБУ викрила колишніх «регіоналів»-колаборантів на захопленій Старобільщині

СБУ викрила колишніх «регіоналів»-колаборантів на захопленій Старобільщині

Фото
Укрінформ
У Луганській області СБУ викрила чотирьох колишніх представників партії регіонів, які добровільно погодились увійти до окупаційної адміністрації так званого Старобільського району лнр.

Про це у Фейсбуці повідомила пресслужба третього управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях, передає Укрінформ.

«Служба задокументувала факти їхніх злочинів та повідомила про підозри у колабораційній діяльності. Наразі вони працюють на користь путінської диктатури, сприяють утвердженню на тимчасово захопленій ворогом Старобільщині окупаційного режиму. Триває досудове розслідування за процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури та Старобільської окружної прокуратури Луганської області», - йдеться в повідомленні.

Читайте також: СБУ оголосила підозру колаборанту із створеної загарбниками «адміністрації» Мелітополя

На черзі – інші помічники окупантів. Їхню діяльність ретельно вивчають оперативники та слідчі СБУ за активної підтримки місцевих патріотів.

Правоохоронці традиційно не повідомляють прізвищ підозрюваних, але на розміщених фотографіях фігурують доволі відомі особи, насамперед багатолітній голова Старобільської райдержадміністрації Валерій Пахніц, який після Помаранчевої революції був звільнений з цієї посади, але відразу пересів у крісло голови райради. Також був впливовою фігурою в Луганській обласній організації ПР.

Окупаційна влада знову призначила зрадника керувати районом.

Читайте також: На Закарпатті викрили колаборанта, який прикидався волонтером

СБУ зазначає, що за зайняття посад, пов’язаних із виконанням організаційно-розпорядчих або адміністративно-господарчих функцій у незаконних органах влади на тимчасово окупованих територіях підозрюваним загрожує покарання до 10 років ув’язнення з можливою конфіскацією майна.

Як повідомляв Укрінформ із посиланням на Фейсбук-спільноту "Хто замовив Катю Гандзюк?", у Херсоні колаборанти знищують мурал на будівлі міської ради, присвячений місцевій активістці Катерині Гандзюк. Це не дивно, адже сьогодні керівні посади в окупаційній адміністрації посідають саме ті люди, яких активістка публічно називала колаборантами та агентами російських спецслужб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-