СБУ оголосила підозру колаборанту із створеної загарбниками «адміністрації» Мелітополя

СБУ оголосила підозру колаборанту із створеної загарбниками «адміністрації» Мелітополя

Укрінформ
СБУ оголосила підозру колаборанту, який погодився очолити так званий «департамент капітального будівництва та ЖКГ» створеної російської загарбниками «військово-цивільної адміністрації Мелітополя».

Про це у Телеграмі повідомляє Запорізька ОВА, передає Укрінформ.

“СБ України встановила, що мешканець Мелітополя добровільно перейшов на бік ворога та почав співпрацювати з окупантами. Його призначили начальником департаменту капітального будівництва та житлово-комунального господарства так званої “военно-гражданской администрации г. Мелитополь”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що колаборант організував та особисто брав участь у знятті Державного прапора України на центральній площі міста та видаленні української державної символіки з адмінбудівель.

Слідчі УСБУ в Запорізькій області кваліфікували дії колаборанта за ч. 5 ст. 111-1 (добровільне зайняття громадянином України посади, пов’язаної з виконанням організаційно-розпорядчих або адміністративно-господарських функцій, у незаконних органах влади, створених на тимчасово окупованій території, у тому числі в окупаційній адміністрації держави-агресора) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком до 10 років.

Читайте також: На Закарпатті викрили колаборанта, який прикидався волонтером

Як повідомляв Укрінформ, правоохоронці оголосили підозру у колабораціонізмі головному залізничнику захопленої території Херсонської області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-