Суд арештував додаткові активи Медведчука та його дружини – СБУ

Суд арештував додаткові активи Медведчука та його дружини – СБУ

Укрінформ
За ініціативи Служби безпеки України суд наклав арешт на додаткові активи підозрюваного в державній зраді народного депутата Віктора Медведчука та його дружини Оксани Марченко.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє СБУ.

Рішенням суду накладений арешт, зокрема на корпоративні права товариства з обмеженою відповідальністю зі статутним капіталом 38 млн грн, банківські рахунки на 1,3 млн грн, дві земельні ділянки площею 3 і 5 гектарів, а також приміщення двох готельних комплексів площею 4,5 та 2,4 тис. кв. метрів.

За даними слідства, бенефіціарними власниками цих активів є громадянин російської федерації, Медведчук та його дружина.

"Відповідне рішення суду прийняте за матеріалами Служби безпеки, яка документує і викриває схеми легалізації в Україні російських грошей, спрямованих на фінансування антиукраїнської діяльності. Схема полягала у заведенні коштів з російських банків на зареєстроване в Україні ТОВ, власником якого є громадянин рф", – повідомили в СБУ.

Встановлено, що гроші надходили під виглядом потреб на утримання та оплату оренди двох розташованих в Івано-Франківській та Закарпатській областях готельних комплексів, що через низку українських компаній належать Марченко.

У ході досудового розслідування СБУ отримала беззаперечні докази, що управління ними здійснювалося безпосередньо з росії, і встановила весь перелік цих російських суб’єктів.

Слідчі дії тривають. Досудове розслідування здійснюється за ч. 1 ст. 110-2 (фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України) та ч. 2 ст. 209 (легалізація майна, одержаного злочинним шляхом) Кримінального кодексу України.

Читайте також: Вертоліт і літак родини Медведчука передали ЗСУ

Як повідомляв Укрінформ, на початку травня за поданням Державного бюро розслідувань суд наклав арешт на корпоративні права та рахунки підприємств родичів народних депутатів України Віктора Медведчука й Тараса Козака. Також були проведені чергові обшуки на об'єктах, пов'язаних з родинами цих депутатів, зокрема в Київській та Львівській областях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-