Суд арештував корпоративні права і рахунки підприємств родичів Медведчука та Козака

Суд арештував корпоративні права і рахунки підприємств родичів Медведчука та Козака

Укрінформ
За поданням Державного бюро розслідувань (ДБР) суд наклав арешт на корпоративні права і рахунки підприємств родичів народних депутатів України Віктора Медведчука та Тараса Козака.

Про це поінформувала пресслужба ДБР, передає Укрінформ.

«За ініціативи Державного бюро розслідувань суд наклав арешт на корпоративні права та рахунки суб’єктів господарювання, що належать родичам народних депутатів України Віктора Медведчука та Тараса Козака. На заарештованих рахунках знаходилось понад 40 млн грн», - поінформували правоохоронці.

Зазначається, що Державне бюро розслідувань продовжує роботу щодо виявлення незаконно набутого майна Медведчука, Козака і їх родичів.

Читайте також: кремль не розглядає можливості обміну Медведчука на українських військових

Зокрема, у середу працівники територіального управління ДБР Львова провели чергові обшуки на об'єктах, пов'язаних з родинами цих депутатів. Слідчі дії відбувалися за шістьома адресами, одна з них – на Київщині, решта - на території Львівської області.

Ці обшуки проводилися у межах кримінального провадження за підозрою у зловживанні владою та порушенні правил охорони або використання надр та легалізації доходів, одержаних злочинним шляхом (ст. 364, ст. 240, ч. 2 ст. 209 КК України).

У ДБР зазначили, що родичі Козака та Медведчука є суб’єктами справи щодо незаконного видобутку піску на двох кар'єрах на Львівщині.

У ході цих слідчих дій було вилучено цінні картини, предмети антикваріату, інші коштовності.

Обшуки на об'єктах, пов'язаних з родичами Медведчука та Козака / Фото: ДБР

«Надалі ДБР буде ініційоване питання щодо накладення на них арешту та їх передачі до Національного агентства з управління активами», - зауважується у повідомленні.

Читайте також: У хатньої робітниці Медведчука знайшли майже пів мільйона доларів та €87 тисяч

Як повідомлялося, 27 квітня працівники територіального управління Державного бюро розслідувань Львова проводили обшуки у родичів народного депутата України Віктора Медведчука та нардепа Тараса Козака.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-