В Одесі запустили проєкт із постачання на фронт амуніції і форми для жінок

В Одесі запустили проєкт із постачання на фронт амуніції і форми для жінок

Укрінформ
В Одесі запустили проєкт із забезпечення жінок на фронті формою та амуніцією, мета якого – підтримка захисниць України усім необхідним для виконання бойових завдань.

Про це повідомили у благодійному фонді ім. Олексія Ставніцера, який реалізовує проєкт спільно з громадською організацією «Землячки. Ukrainian Front», передає Укрінформ.

Зокрема, зазначається, що з урахуванням того, що в ЗСУ служать близько 57 тисяч жінок, організації вирішили об’єднали зусилля в спільній меті - забезпечити захисницям комфортне та безпечне виконання бойових завдань. «Ми будемо фандрейзити, закуповувати та забезпечувати жінок на фронті найнеобхіднішим», - запевнили учасники проєкту.

Читайте також: На фронті зараз несуть службу понад п'ять тисяч українських жінок - Маляр

Так, уже знайдено суперлегкі броньовані плити вагою 2,7 кг (при стандартних 4,1 кг) при тому ж ступені захисту. У фонді підкреслили, що є можливість забезпечити жінок на фронті не лише легкими плитами, а й касками, взуттям та формою відповідних розмірів, панамами та рукавицями, специфічними медичними препаратами, рюкзаками, аптечками, білизною, засобами гігієни.

Фонд та ГО «Землячки. Ukrainian Front» радять жінкам, які зараз на фронті й яким не вистачає амуніції, форми, гігієнічних засобів та іншого для комфортної служби – відкрити сайт і вказати, що саме необхідно.

З перших днів війни благодійний фонд придбав і доставив у підрозділи ЗСУ 2400 бронежилетів, 3200 плит, 900 шоломів, 20 дронів, 10 тепловізорів, 18 пікапів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-