кремлівські методички для ЗМІ порівнюють війну проти України з Невською битвою

кремлівські методички для ЗМІ порівнюють війну проти України з Невською битвою

Укрінформ
Керівництво рф підготувало для ЗМІ методички, у яких повномасштабне вторгнення Україну настійно рекомендується порівнювати з хрещенням Русі та Невською битвою.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на видання "Медуза", у розпорядженні якого опинилися документи.

Дві методички підготовлені у липні адміністрацією президента росії. Вторгнення в Україну в них пояснюється діями "колективного Заходу", який буцімто вже майже тисячу років нападає на росію, щоб "розділити її та заволодіти ресурсами країни, а також знищити православну віру".

У підготовлених настановах автори шукають паралелі між нинішньою війною та битвою новгородського та шведського військ у XIII столітті. Вказується, що колективний Захід багато століть намагається розколоти православну росію, налаштовуючи проти неї "народи, що живуть поблизу її кордонів". Проте, йдеться в тексті, атаки закінчуються "згуртуванням суспільства навколо національного лідера" та успішною відсіччю загарбникам.

У ролі лідера у цих тезах про середньовічну Русь мається на увазі Олександр Невський. 

Читайте також: Шойгу переведе стрілки на ФСБ за дрон у Севастополі: дайджест пропаганди РФ за 29-31 липня

У другій методичці стверджується, що основою зміцнення та єдності російської держави на сотні років вперед стало хрещення Русі.

"Православна віра вчить співчуття, любові до ближнього, терпимості до інших. Ці цінності лягли в основу російської цивілізації та дозволили росії об'єднати сотні народів", - йдеться у преамбулі.

Однією із цілей війни в Україні в документі проголошується "боротьба з безбожниками". Ними у кремлі пропонують називати українських військових. Пропагандистам запропоновано розповідати, що ті "приносять жертви та чинять ритуальні вбивства".

У методичках пояснюється, що таке "колективний Захід" і навіщо йому, з точки зору кремля, потрібне руйнування росії. За версією влади рф, у різний час "колективним Заходом" були Тевтонський орден, Швеція, Річ Посполита, імперія Наполеона, Третій рейх та НАТО. Від росії їм нібито були потрібні ресурси, що закінчилися на Заході ще кілька століть тому, бо там склалося суспільство споживання.

Читайте також: ЦПД викрив чергові фейки та маніпуляції від міноборони рф

За словами двох анонімних джерел "Медузи", близьких до адміністрації президента, зараз у кремлі намагаються знайти моделі, які могли б пояснити росіянам причини та цілі вторгнення в Україну. Аргументи пропаганди мають підвести аудиторію до тези про те, що російське вторгнення стало "запобіжним ударом". Цю тезу вже використали і провладні ЗМІ, і сам путін.

24 лютого рф розпочала новий етап війни проти України – повномасштабне вторгнення. Загарбники обстрілюють та бомбардують мирні міста та села, катують та вбивають мирне населення. Демократичні країни запроваджують санкції проти росії, що негативно впливають на російську економіку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-