ЦПД викрив чергові фейки та маніпуляції від міноборони рф

ЦПД викрив чергові фейки та маніпуляції від міноборони рф

Укрінформ
Центр протидії дезінформації викрило фейк міністерства оборони рф фейк про нібито наміри ЗСУ підірвати автоміст у Новопавлівці Дніпропетровської області, аби звинуватити російських військових.

Про це ЦПД повідомляє у Телеграмі, передає Укрінформ.

«В МО рф повідомили, що «бойовики українських збройних формувань у Новопавлівці Дніпропетровської області замінували автомобільний міст через річку Солена, який вони планують підірвати та звинуватити підрозділи російських військових у нібито невибіркових ударах по об’єктах цивільної інфраструктури», - зазначають у Центрі та наголошують, що це фейк.

Читайте також: ЦПД оприлюднив чергову добірку кремлівських маніпуляцій

Крім того, також 30 липня російські ЗМІ поширили дезінформацію, що «твіт в офіційному акаунті посольства рф у Британії, в якому міститься заклик до розправи над бійцями "Азова", не є офіційним висловом посольства, а є виключно цитатою одного з мешканців Маріуполя, чию родину обстріляли з міномета бійці полку «Азов».

У ЦПД також назвали маніпуляцією заяву речника міноборони рф конашенкова про те, що «всю політичну, кримінальну та моральну відповідальність за те, що сталося (ракетний обстріл СІЗО в Оленівці - ред.), несе особисто Зеленський, його злочинний режим і Вашингтон, що підтримує їх».

Читайте також: роспропаганда заявляла про обстріл Оленівки ще в червні

Як повідомляв Укрінформ, Генеральний штаб ЗСУ заявив, що росіяни зумисно обстріляли колонію в Оленівці, де були українські військовополонені.

За інформацією української розвідки, вбивство українських полонених в тимчасово окупованій Оленівці здійснили найманці зі складу приватної військової компанії "Вагнер".

Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки і оборони звернув увагу на те, що російська пропаганда заявляла про обстріл Оленівки ще у червні, нібито це планують зробити Збройні сили України та Захід.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-