ЦПД оприлюднив чергову добірку кремлівських маніпуляцій

ЦПД оприлюднив чергову добірку кремлівських маніпуляцій

Укрінформ
російські засоби масової інформації поширюють наратив про нібито розкол у суспільстві Німеччини через "український конфлікт".

Як передає Укрінформ, про це Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки і оборони України повідомив у Телеграмі, оприлюднивши добірку маніпуляцій, поширених кремлівською пропагандою станом на ранок 29 липня.

Так, із посиланням на приватний німецький інститут Алленсбаха російські медіа заявляють, нібито через так званий український конфлікт суспільство в Німеччині розкололося навпіл, і, "щоб почути німецьку позицію, достатньо відкрити коментарі на місцевих сайтах, де читачі пишуть: "які німецькі інтереси переслідує цими поставками уряд?", "більше зброї з Німеччини = менше газу для Німеччини".

Читайте також: В РНБО простували фейки про скасування виплат військовослужбовцям

Водночас прокремлівські ЗМІ поширили інформацію про нібито небажання клієнтів британського видання Mirror купувати рекламні місця в газетах поряд із матеріалами про Україну. За словами пропагандистів, "багато клієнтів видавництва не хочуть, щоб реклама їхнього товару знаходилася поруч із матеріалами "про людські страждання".

Центр протидії дезінформації застерігає: подібні повідомлення російських медіа є маніпуляцією.

Маніпулятивною, за даними ЦПД, є також заява співголови об’єднаної контрольної комісії олега білякова, нібито попри те, що так звана миротворча місія діє в Придністров’ї вже 30 років, регіон "зацікавлений у присутності миротворців до остаточного вирішення конфлікту".

Читайте також: У РНБО спростовують фейки про підвищення виплат народним депутатам

Як повідомляв Укрінформ, прокремлівські "експерти" поширюють наратив про нібито здатність росії завершити війну в Україні протягом місяця.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-