У ЦПД заявили про поширення нового наративу рф, щоб завадити постачанню зброї в Україну

У ЦПД заявили про поширення нового наративу рф, щоб завадити постачанню зброї в Україну

Укрінформ
прокремлівські «експерти» почали поширювати наратив про нібито здатність росії завершити війну в Україні протягом місяця.

Про це повідомляє Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки і оборони України в Телеграмі, передає Укрінформ.

Зокрема, як зазначається, відомий своєю проросійською позицією колишній полковник армії Сполучених Штатів Америки Дуглас Макгрегор в інтерв’ю іноземним медіа заявив, що російська армія, яка вже відпочила, нібито готова завдати Україні нищівного удару.

За його словами, «потрібно завершувати цю війну, що росіяни і зроблять протягом 30 днів».

Як зауважили в ЦПД, поширенням наративу про «непереможну армію рф» та залякуванням світу «ядерною кнопкою путіна» Макгрегор займається від початку повномасштабної війни в Україні.

Читайте також: Військові НАТО в Україні та бунт тероборони - ЦПД спростував фейки роспропаганди

За прогнозами експолковника, росія мала захопити Україну ще в середині березня цього року.

У Центрі наголосили, що подібні заяви так званих експертів є елементом інформаційно-психологічної операції росії, спрямованої на західну аудиторію з метою завадити постачанню Україні важкого озброєння від країн-союзників.

Як повідомляв Укрінформ, за даними ЦПД, самопроголошений президент республіки білорусь олександр лукашенко також намагається активно просувати сценарій перемир'я «Мінськ-3». В інтерв’ю французькій інформаційній агенції Франс-Прес він заявив, що саме зараз «особливий момент», коли можна завершити війну на "прийнятних умовах", та закликав Україну сісти за стіл переговорів.

Фото: відкриті джерела

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-