лукашенко активно намагається просувати «Мінськ-3» - ЦПД

лукашенко активно намагається просувати «Мінськ-3» - ЦПД

Укрінформ
Самопроголошений президент республіки білорусь олександр лукашенко почав активно просувати сценарій перемир'я "Мінськ-3".

Як передає Укрінформ, про це Центр протидії дезінформації при РНБО повідомляє в Телеграмі.

Зазначається, що в інтерв’ю французькій інформаційній агенції Франс-Прес лукашенко вкотре підтримав російську федерацію та виправдав її напад на Україну.

Самопроголошений президент визнав використання російськими загарбниками території білорусі для ударів по військових об'єктах України й висловив готовність у разі потреби визнати незаконні збройні утворення на території Донецької та Луганської областей, а також окупацію Криму.

Читайте також: Денисенко - про вступ білорусі у війну: лукашенко буде петляти до останнього

Як зауважили в ЦПД, головною метою цього інтерв’ю стало просування наративу "Мінськ-3". Зокрема, лукашенко заявив, що саме зараз "особливий момент", коли можна завершити війну на "прийнятних умовах", та закликав Україну сісти за стіл переговорів.

"росія виснажена у військовому та економічному плані й не здатна утримувати загарбані території. Тому очевидно, що будь-який договір між Україною та рф на кшталт "Мінськ-3" - це відкладена війна, яка принесе набагато більше жертв і ризиків для існування нашої держави", - наголосили в ЦПД.

Читайте також: Жодних підстав для відновлення переговорів з росією наразі немає - Подоляк

Як повідомляв Укрінформ, кремлівські пропагандисти намагаються зняти з росії відповідальність за продовження війни, стверджуючи, що рф "відкрита для переговорів" і питання нібито лише в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-