Жодних підстав для відновлення переговорів з росією наразі немає - Подоляк

Жодних підстав для відновлення переговорів з росією наразі немає - Подоляк

Укрінформ
Будь-які передумови для поновлення переговорного процесу між Україною та росією зараз відсутні.

Про це заявив радник керівника Офісу Президента, член переговорної делегації Михайло Подоляк в інтерв'ю Deutsche Welle, повідомляє Укрінформ.

"Жодних підстав поки що для відновлення переговорів немає... Там (у росії - ред.) немає реальності, там інші картини. Вони живуть в іншому світі - це ілюзорний світ великої країни, якої насправді немає. росія - це не велика країна, це маленька нікчемна країна з маленьким інтелектуальним рівнем. Вона має тільки ядерну зброю, величезну кількість конвенційної зброї й енергоносії. І шалену кількість людей, які з дуже раннього віку починають вживати спеціальні настоянки, щоб не мати мізків, після цього їх можна використовувати як живу силу де завгодно - у Грузії, Сирії чи в Україні. Це в нас такий ворог. Провести переговори з ворогом, у якого на чотири чи п'ять представників політичної еліти дві звивини, дуже тяжко", - зазначив Подоляк.

Він підкреслив, що українська сторона прагне вести перемовини аргументовано, раціонально, однак росія може говорити тільки мовою ультиматумів.

Читайте також: Жодних переговорів про мир зараз немає з вини рф – Кулеба

Радник очільника ОП не виключає, що рф хоче нині посадити Україну за стіл переговорів, аби "зафіксувати статус кво, бо вони на піку своїх можливостей". А якщо не вийде з переговорами, то затягти Україну у затяжну війну.

Водночас Подоляк зазначив, що Україна може відновити переговори за умов потужних тактичних перемог української армії на південному й східному напрямках.

"Це - Херсон, це Мелітополь, це Бердянськ, це вихід до Азовської акваторії, це повернення Маріуполя - символічно буде. При цьому хочу підкреслити: це має бути не просто тактична поразка російської армії, це має бути знищення максимальної кількості живої сили й техніки російської армії", - зауважив він.

Водночас радник керівника ОП поінформував, що наразі вже не йдеться про відхід на позиції до 24 лютого, та наголосив, що війна має закінчитися територіальною цілісністю України в повному обсязі.

Читайте також: Повернути захоплені території можна лише військовим шляхом - Подоляк

"Психологічно війна інша сьогодні, і вимоги до цієї війни інші. І вимоги суспільства інші. Україна точно не воюватиме до останнього українця, це неможливо, тому що це розумна нація. Це росія може воювати до останнього росіянина. У принципі, росія так і закінчить, що воюватиме до останнього росіянина (тільки не в Україні, думаю), що в неї будуть інші вороги, які точно знищать цю державу. Сьогодні українське суспільство точно не буде сприймати парадигму, що треба відійти туди чи туди російським військам, бо це неможливо вже. Що означає сьогодні 23 лютого? Це означає, що всі втрати серед цивільного населення, руйнації по всій країні - це було просто забаганка пана путіна, він захотів зайти і, як у тирі, постріляти по містах України?! Як ми маємо суспільству це пояснити?", - додав Подоляк.

Як повідомлялося, останній очний раунд перемовин між українською та російською делегаціями відбувся наприкінці березня у Стамбулі.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-