Військові НАТО в Україні та бунт тероборони - ЦПД спростував фейки роспропаганди

Військові НАТО в Україні та бунт тероборони - ЦПД спростував фейки роспропаганди

Укрінформ
Військові НАТО в Україні та бунт у 100-й бригаді тероборони в Луцьку - серед фейків, що їх поширила минулої доби російська пропаганда.

Про це повідомляє Центр протидії дезінформації при РНБО у Telegram, передає Укрінформ.

Так, спікер російської держдуми в'ячеслав володін заявив, що «Байден вимагає продовження військових дій в Україні для утримання влади, при цьому сама Україна перебуває на межі саморозпаду». У ЦПД наголошують, що це дезінформація.

У міноборони рф заявили: «військовослужбовці 100-ї бригади ТрО м.Луцьк у повному складі відмовилися брати участь у бойових діях. За наказом командування ЗСУ бригада роззброєна, бунтарі заарештовані, прийнято рішення про повне переформування цього з’єднання». Центр протидії дезінформації застерігає, що це фейк.

Читайте також: росЗМІ намагаються переконати, що рф не перебуває в дипломатичній ізоляції – ЦПД

У свою чергу змі рф повідомили, що «розрахунки HIMARS укомплектовані військовими НАТО, виведеними поза штат, а охороняють установки пов’язані з Пентагоном приватні військові компанії. Наведення на ціль відбувається через військові супутники США, при цьому натівці не довіряють українцям – у розпорядження останніх потрапляють лише час пуску та координати цілей». У ЦПД попереджають - це також дезінформація.

Як повідомляв Укрінформ, для українських державних службовців 21 липня запрацювала “Школа протидії дезінформації”

Фото: flyparade/Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-