У РНБО спростовують фейки про підвищення виплат народним депутатам

У РНБО спростовують фейки про підвищення виплат народним депутатам

Укрінформ
Додаткових коштів ні з держбюджету-2022, ні коштом допомоги міжнародних партнерів на оплату праці народних депутатів не виділялося.

Як передає Укрінформ, про це в Телеграмі повідомляє Центр протидії дезінформації при РНБО України.

«Згідно з ухваленим Законом України «Про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2022 рік» від 9 липня, додаткових коштів ні з держбюджету-2022, ні коштом допомоги міжнародних партнерів для оплати праці народних депутатів не виділялось», - ідеться в повідомленні.

Водночас, як зазначили у ЦПД, в деяких українських ЗМІ повідомлялося про начебто отримання додатково 10 зарплат надбавки користуючись з коштів ЄС.

Читайте також: росЗМІ поширюють фейки про нібито вилучення дітей в українських біженців у Європі

«Це дезінформація! Фактично Постанова ВРУ «Про фінансове забезпечення діяльності народних депутатів України» встановлює порядок використання перерозподілених у бюджеті коштів», - повідомили в Центрі протидії дезінформації.

Там звернулися до представників ЗМІ із закликом уважно вивчати документи перед їх публікуванням та не висмикувати з контексту інформацію задля підняття власних рейтингів.

Читайте також: У ЦПД заявили про поширення нового наративу рф, щоб завадити постачанню зброї в Україну

Як повідомляв Укрінформ, 23 липня Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки і оборони України спростував фейки російських ЗМІ про нібито вилучення дітей в українських біженців, які знайшли прихисток у Європі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-