роспропаганда заявляла про обстріл Оленівки ще в червні

роспропаганда заявляла про обстріл Оленівки ще в червні

Укрінформ
російська пропаганда заявляла про обстріл Оленівки ще в червні, нібито це планують зробити Збройні сили України та Захід.

Як передає Укрінформ, про це Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки і оборони повідомляє у Телеграмі.

ЦПД попереджає, що росія після обстрілу виправної установи в населеному пункті Оленівка використовує техніку із забезпеченням “інформаційного алібі”.

“Перед тим, як скоїти злочин в Оленівці, росія використала прийом з анонсуванням потенційних напрямів агресії рф із превентивним звинуваченням України та Заходу. Перші повідомлення про те, що ЗСУ начебто планує обстріляти табір військовополонених в Оленівці, з’явилися на російських медіаресурсах ще 5 червня", - йдеться у повідомленні.

Після фактичного скоєння злочину Міноборони рф масштабувало дезінформаційну кампанію та знову намагається перекласти відповідальність за всі скоєні кремлем військові злочини на Україну, заявляючи при цьому, що “всю відповідальність за криваву бійню проти українців несе особисто Зеленський, його злочинний режим і Вашингтон”.

Детально тактика “інформаційного алібі” викладена у статті очільника МЗС рф сергія лаврова “про інсценування як метод політики Заходу”, яку вже аналізували аналітики ЦПД.

Як повідомляв Укрінформ, Генеральний штаб ЗСУ заявив, що росіяни зумисно обстріляли колонію в Оленівці, де були українські військовополонені.

Читайте також: ООН готова допомогти розслідувати трагедію в Оленівці

У селищі Оленівка під Маріуполем на Донеччині розташовані дві фільтраційні в'язниці загарбників. Тут утримуються колишні правоохоронці, проукраїнські активісти, "неблагонадійні" до винесення вироку або проходження фільтрації, волонтери, які евакуювали маріупольців. Також була інформація, що сюди привезли з Маріуполя полонених українських військових.

За наявною інформацією української розвідки, вбивство українських полонених в тимчасово окупованій Оленівці Донецької області здійснили найманці зі складу приватної військової компанії "Вагнер".

Зі свого боку Патронатна служба "Азову" заявила, що перевіряє список загиблих і поранених у Оленівці Донецької області, який виклали росіяни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-