Українська авіація вдарила по опорних пунктах росіян на півдні

Українська авіація вдарила по опорних пунктах росіян на півдні

Укрінформ
Літаки української штурмової авіації завдали ударів по опорних пунктах російських військ у районах Білогірки та Сухого Ставку, ворожі втрати дорозвідуються.

Як передає Укрінформ, про це оперативне командування "Південь" повідомляє у Фейсбуці

Обстановка в зоні відповідальності командування лишається напруженою та складною, однак сили оборони контролюють її розвиток.

За даними ОК "Південь", російські загарбники продовжують ведення бойових дій по зайнятих рубежах оборони, на захоплених територіях проводять рокіровку сил, підтягують резерви, вишукують транспортні альтернативи, намагаючись убезпечитися від вогневого контролю українських військ.

У ніч на 31 липня ворог вдарив по місту Миколаїв з реактивних систем залпового вогню "Смерч", модифікованими снарядами посиленої руйнівної дії до зенітно-ракетних систем С-300 зруйнував будівлі трьох закладів освіти, завдав руйнувань та пошкоджень декільком приватним та багатоквартирним будинкам.

Читайте також: Південь: ЗСУ знищили два склади боєприпасів, десятки окупантів і їхню техніку

Встановлено, що станом на сьогодні в Чорному морі поблизу кримського узбережжя від мису Тарханкут до Новоросійська маневрують 17 бойових кораблів та катерів чорноморського флоту російської федерації, серед них шість носіїв крилатих ракет “Калібр” – загальна сума 44. Також зафіксована присутність чотирьох великих десантних кораблів.

"Враховуючи тяжіння ворога до сакральності і визначних дат, загроза ракетної атаки з моря є максимально високою, але це не виключає і застосування авіації і наземних ракетних комплексів", – наголосили в ОК "Південь".

У командуванні закликають дотримуватися заходів безпеки під час повітряної тривоги, у районах досягання інших видів озброєння зберігати максимальну пильність й обережність, а також утримуватися від відвідування узбережжя та купання в прибережних водах через мінну небезпеку.

Як повідомляв Укрінформ, у ніч на 31 серпня російські загарбники нещадно гатили по Миколаєву. За словами мера міста Олександра Сєнкевича, обстріл був найсильнішим за весь час.

Голова Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім повідомив, що внаслідок ворожих обстрілів є загиблий та поранені, пошкоджень зазнали житлові будинки, а також низка об’єктів інфраструктури, зокрема, готель, спортивний комплекс, два заклади освіти та СТО.

Читайте також: Залужний показав, як працює українська авіація

Згодом стало відомо, що під час обстрілу загинули очільник агрохолдингу "Нібулон" Олексій Вадатурський та його дружина.

Цієї ж ночі російські війська двічі вдарили з реактивних систем залпового вогню "Град" по Нікопольському району Дніпропетровської області. Встановлено, що ворог випустив на житлові квартали міста Нікополь до 50 снарядів. Унаслідок обстрілу постраждав 67-річний чоловік. Один приватний будинок знищений, кілька десятків – пошкоджені. Є руйнування у сімох багатоповерхівках, зачепило школу, дитячий садок та кілька міських установ. Виведені з ладу газогін та водопровід.

Уранці російські війська завдали удару по Нікополю двома крилатими ракетами повітряного базування. Криворізький район ворог обстріляв зі ствольної артилерії. Людських втрат немає.

Фото: Дмитро Муравський

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-