Південь: ЗСУ знищили два склади боєприпасів, десятки окупантів і їхню техніку

Південь: ЗСУ знищили два склади боєприпасів, десятки окупантів і їхню техніку

Укрінформ
Ситуація на півдні країни залишається напруженою, але контрольованою для Збройних сил України. Упродовж 30 липня українці знищили там 33 окупанти, а також їхню техніку, а в Бериславському районі — ще й два склади боєприпасів.

Про це повідомило оперативне командування «Південь», передає Укрінформ.

Серед знищеної техніки — 2 гаубиці «Мста-Б», реактивна система залпового вогню «Град», протитанковий ракетний комплекс, а також 3 одиниці броньованої та автомобільної техніки.

Там розповідають, що росіяни продовжують ведення бойових дій на зайнятому рубежі оборони, зосереджуються на тактиці контрбатарейної боротьби й авіаційних ударах. Вдень окупанти двома десятками залпів обстріляв важкою стволовою артилерією Велику Костромку. Втрат серед людей немає, проте є зруйнований і згорілий приватний будинок. 

Читайте також: Авіація ЗСУ знищила склади, опорні пункти та десятки російських військових

Ввечері росіяни знову обстріляли Миколаїв. За даними командування, реактивними системами залпового вогню окупанти вразили відкриті поверхні околиці міста та берегову лінію річки в одному з мікрорайонів Миколаєва. Без втрат.

Упродовж доби авіація росіян 9 разів атакувала гелікоптерами позиції ЗСУ в Бериславському і Баштанському районах — на стиках областей. Втрат не було.

Водночас українська авіація, кажуть у командуванні, завдала шість результативних ударів по ворогу. Тричі атакували парами штурмовиків опорні пункти та скупчення ворожої сили й техніки в Бериславському районі, тричі гелікоптерними парами — по опорних пунктах в Херсонському і Миколаївському районах. Також до знищення окупантів і їхнії запасів долучалися ракетно-артилерійські підрозділи ЗСУ.

Читайте також: ЗСУ відбили штурмові дії росіян на трьох напрямках

Крім того, росіяни різко збільшили своє корабельне угруповання. В ОК «Південь» припускають, що окупанти так хочуть похизуватися своєю присутністю в день свого ж флоту. 

Однак 14 залучених бойових кораблів маневрують у ракето безпечних районах вздовж узбережжя Криму в бік Анапи, зазначає українське командування. На чергуванні готовими до застосування перебувають чотири ракетних та чотири десантних кораблі. Загрозу з моря створюють також 32 ракети «Калібр».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-