ЗСУ відбили штурмові дії росіян на трьох напрямках

ЗСУ відбили штурмові дії росіян на трьох напрямках

Дані Генштабу
Укрінформ
Загарбники продовжують систематично обстрілювати українські позиції уздовж лінії зіткнення майже на всіх напрямках. Бійці ЗСУ відбили штурмові дії росіян на Бахмутському, Слов’янському та Авдіївському напрямках.   

Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"Бойовий, чисельний склад та характер дій угруповання противника залишається без суттєвих змін. російські окупанти на припиняють завдавати авіаційних та ракетних ударів по військових та цивільних об’єктах на території України", - йдеться у вечірньому зведенні.

У Генштабі поінформували, що на Волинському, Поліському та Сіверському напрямках ситуація змін не зазнала. На останньому у прикордонних районах триває інженерне обладнання позицій та ведення повітряної розвідки БпЛА.

На Харківському напрямку ворог обстрілював позиції українських військ і цивільних об’єктів із танків, ствольної та реактивної артилерії в районах населених пунктів Харків, Світличне, Руські Тишки, Дуванка, Піщане, Верхній Салтів, Коробочкине, Леб’яже, Петрівське, Норцівка та Залиман, завдав авіаційного удару у районі Мосьпанового.

Читайте також: ЗСУ «закрили» для росіян залізничний міст через Дніпро у Херсоні

Як повідомляється, на Слов’янському напрямку ворог здійснив артилерійські обстріли в районах Долини, Краснопілля та Мазанівки. Загарбники намагалися вести штурмові дії біля Бражківки, але успіху не мали, відійшли.

На Донецькому напрямку ворог зосереджує зусилля на ураженні військових об’єктів та елементів інфраструктури, намагається створити умови для проведення наступу на Бахмутському, Авдіївському та Новопавлівському напрямках з метою поліпшення тактичного положення.

Загарбники проводять систематичні обстріли позицій українських військ уздовж лінії зіткнення для сковування дій та запобігання перекиданню резервів на інші напрямки. Авіаційне угруповання противника веде систематичні бойові дії з метою підтримки дій наземних угруповань.

Читайте також: На півдні ЗСУ знищили кілька ворожих складів із боєприпасами та пальним

На Краматорському напрямку ворог здійснив артилерійські обстріли у районах Краматорська, Верхньокам’янського, Івано-Дар’ївки та Переїзного, завдав авіаційного удару поблизу Івано-Дар’ївки.

За інформацією Генштабу, на Бахмутському напрямку ворог здійснював обстріли наших військ з усіх наявних вогневих засобів уздовж лінії зіткнення в районах населених пунктів Берестове, Білогорівка, Соледар, Бахмут, Кодема, Травневе, Зайцеве та Нью-Йорк. Крім того, були завдані авіаудари неподалік Яковлівки та Зайцевого. Противник вів штурмові дії у напрямках Пилипчатине – Покровське та Доломітне – Травневе, успіху не мав, відійшов.

"Штурмовими діями з трьох напрямків намагався встановити контроль над населеним пунктом Семигір’я, має частковий успіх, закріплюється на околиці населеного пункту", - повідомили у Генштабі.

На Авдіївському напрямку загарбники обстрілювали позиції українських військ із танків, ствольної артилерії, реактивних систем залпового вогню вздовж лінії зіткнення та в районах населених пунктів Новобахмутівка, Яснобродівка, Авдіївка, Невельське, Первомайське і Красногорівка. Ворог також завдав авіаудару біля Авдіївки.

Читайте також: Теракт у Оленівці: Україна вимагає міжнародного розслідування та чекає від рф список жертв

З метою поліпшення тактичного положення ворог штурмові дії у напрямках Новоселівка Друга – Красногорівка, Спартак – Авдіївка, успіху не мав, відійшов. Також проводилася повітряна розвідка позицій українських військ БпЛА.

У Генштабі повідомили, що на Новопавлівському напрямку зафіксовано обстріли біля Новосілки, Мар’їнки, Микільського, Вугледара, Пречистівки, Великої Новосілки та авіаудару неподалік Мар’їнки. Ворог вів штурмові дії у напрямку Єгорівка - Павлівка, проте успіху не мав, відійшов.

На Запорізькому напрямку противник активних бойових дій не вів, здійснював обстріли позицій наших військ із застосуванням ствольної артилерії, РСЗВ та озброєння танків у районах населених пунктів Залізничне, Новомихайлівка, Білогір’я, Новоандріївка. Вів повітряну розвідку положення наших військ БпЛА.

За даними Генштабу, на Південнобузькому напрямку ворог вів повітряну розвідку, здійснював обстріли позицій українських військ зі ствольної та реактивної артилерії в районах населених пунктів Трудолюбівка, Потьомкине, Кам’яне, Кар’єрне, Новогригорівка, Велике Артакове, Лозове, Кобзарці, Широке, Киселівка, Зоря, Посад-Покровське, Степова Долина, Таврійське, Миколаїв та Солончаки.

Читайте також: Україна може відвоювати тимчасово захоплену територію – ексдиректор ЦРУ

"Намагався створити сприятливі умови для наступу в напрямку Брускінське – Білогірка. В результаті вогневого ураження, завданого нашими підрозділами, відмовився від виконання завдання", - заявили у Генштабі.

У зведенні зазначається, що у Чорноморській та Азовській морських зонах корабельне угруповання противника основні зусилля зосереджує на блокуванні цивільного судноплавства в північно-західній частині Чорного моря та ураженні військових об’єктів і елементів інфраструктури в глибині території України.

"У готовності до застосування високоточної зброї перебувають два носії крилатих ракет морського базування", - поінформували у Генштабі.

Як повідомлялося, ЗСУ від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну 24 лютого знищили 40 670 російських загарбників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-