Україна може відвоювати тимчасово захоплену територію – ексдиректор ЦРУ

Україна може відвоювати тимчасово захоплену територію – ексдиректор ЦРУ

Укрінформ
Українські війська будуть спроможними зупинити подальше просування російської армії та почати відвойовувати тимчасово захоплені росіянами території за умови продовження збройної підтримки з боку Заходу.

Як передає Укрінформ, про це заявив в інтерв’ю Bild колишній директор ЦРУ, екскомандувач Центрального командування США та сил США і НАТО в Іраку й Афганістані Девід Петреус. 

"Справді, видається все більш ймовірним, що українські сили можуть повернути більшу частину, якщо не всі території, які були окуповані російськими військами в останні місяці", – сказав Петреус.

Читайте також: Курт Волкер: ЗСУ невдовзі можуть відкинути росіян від Миколаєва, Херсона й Харкова

За його словами, якщо НАТО та інші західні країни "продовжуватимуть надавати ресурси в поточному темпі", то Збройні Сили України будуть спроможними "зупинити подальше просування росії та (почати - ред.) відвойовувати території, окуповані росіянами з 24 лютого".

Водночас Петреус вказав на те, що глави держав і урядів країн-членів НАТО та інших західних країн наразі вже визнали, що перемога росії буде "катастрофічною для європейської безпеки". І тому вони вживають "необхідних заходів, щоб росія не досягла успіху".

Читайте також: Контрнаступ ЗСУ на Херсонщині набирає обертів – британська розвідка

Як повідомлялось, 24 лютого 2022 року росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну, чим продовжила військову агресію, що триває з 2014 року. російські війська проводять масовані бомбардування та обстріли мирних українських міст та селищ. Вони розв’язали масовий терор проти цивільного населення на тимчасово захоплених територіях.

Фото: imago images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-