Контрнаступ ЗСУ на Херсонщині набирає обертів – британська розвідка

Контрнаступ ЗСУ на Херсонщині набирає обертів – британська розвідка

Укрінформ
Після успішних атак Збройних сил України на мости через річку Дніпро позиції російських військ на правобережжі Херсонщини виглядають дуже вразливими.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство оборони Великої Британії у Твіттері з посиланням на дані розвідки.

«Контрнаступ України на Херсонщині набирає обертів. Їхні сили створили плацдарм на південь від річки Інгулець, яка утворює північний кордон окупованого росією Херсона», - заявили у відомстві.

У британському Міноборони зазначили, що Україна використала свою нову далекобійну артилерію, щоб пошкодити мости через Дніпро, через які здійснювалося постачання російської армії на правобережжі Херсонщини.

«Один із них, 1000-метровий Антонівський міст поблизу Херсона, було пошкоджено минулого тижня. 27 липня 2022 року Україна вдарила по ньому знову, і дуже ймовірно, що зараз він непридатний для використання», - заявили у міністерстві.

У відомстві також додали, що 49-та російська армія, що дислокується на західному березі Дніпра поблизу Херсона, наразі знаходиться у дуже вразливому становищі.

Читайте також: У МЗС вважають російську «готовність до переговорів» прийомом, щоб зупинити контрнаступ

«Херсон, який є найбільш значущим в політичному плані населеним пунктом, що був окупований росією після 24 лютого, зараз практично відрізаний від інших окупованих територій. Його втрата серйозно підірвала б спроби росії намалювати окупацію як успіх», - підсумували у Міноборони Британії.

Читайте також: Буданов про HIMARS: росіяни знають, що в будь-якому випадку з цією зброєю їм кінець

Як повідомляв Укрінформ, після ударів ЗСУ по Антонівському мосту 27 липня у Херсонській ОВА заявили, що логістичні шляхи загарбників на правобережжі Херсонщини зруйновано.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-