Капеланську службу ЗСУ запустять уже незабаром - Маляр

Капеланську службу ЗСУ запустять уже незабаром - Маляр

Укрінформ
В Україні найближчим часом з'явиться капеланська служба ЗСУ.

Про це у Фейсбуці повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр, передає Укрінформ.

Маляр повідомила про свою та заступника командувача Сухопутних військ Олександра Голоднюка нещодавню зустріч на сході України з капеланами, які працюють на передовій.

Фото: Ганна Маляр, Фейсбук
Фото: Ганна Маляр, Фейсбук

"Україна унікальна не лише волелюбством нашого народу, а й безконфліктною мультиконфесіональністю. Власне, капеланське братерство це теж доводить. У нас найближчим часом запускається капеланська служба ЗСУ - на виконання норм нового закону. Тож нам треба було обговорити чимало організаційних питань. Але основне наше спільне завдання - це задоволення духовних потреб наших військових та підтримка їх морального духу", - зазначила Маляр.

Читайте також: У ЗСУ можуть служити близько 700 капеланів - Маляр

За її словами, широкомасштабна війна поставила наших захисників і захисниць перед новими дуже складними викликами, тому моральна та духовна підтримка потрібні як ніколи.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський 17 грудня підписав Закон України «Про Службу військового капеланства» №1915-ІХ, який Верховна Рада ухвалила 30 листопада.

Закон регулює відносини у сфері реалізації конституційного права на свободу світогляду та віросповідання військовослужбовців ЗСУ, Національної гвардії, інших утворених відповідно до законів України військових формувань, Державної прикордонної служби, а також визначає правові та організаційні засади та принципи діяльності Служби військового капеланства.

Читайте також: Служба капеланства стане частиною ЗСУ – Маляр

Згідно з текстом документа, Служба військового капеланства утворюється як окрема структура у складі ЗСУ, Нацгвардії, інших утворених відповідно до законів України військових формувань.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-