Зеленський підписав закон про військових капеланів

Зеленський підписав закон про військових капеланів

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський підписав Закон України «Про Службу військового капеланства».

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба глави держави.

Зазначається, що Президент провів зустріч із представниками Всеукраїнської ради церков і релігійних організацій.

«Це був великий запит від релігійної спільноти й наших військових», - прокоментував Зеленський підписаний документ.

Представники Ради церков висловили подяку главі держави за підтримку закону№1915-ІХ. Зі свого боку Зеленський подякував за їхню допомогу військовим, які захищають Україну.

«Хочу попросити: якщо буде від вас якийсь публічний сигнал щодо підтримки процесу мирного врегулювання, то буду дуже вдячний», - зазначив Зеленський.

Глава держави окремо відзначив системну допомогу церков і релігійних організацій у боротьбі з пандемією COVID-19.

Він зауважив, що зустрічі з релігійними лідерами дають змогу почути про виклики й проблеми, які турбують людей, та знайти відповіді на важливі питання.

«Хотів би подякувати вам за те, що ви робите, щоб наше життя було справді мирним і спокійним. Робите своєю працею, своїми молитвами, своїм щоденним життям», - заявив Зеленський.

Глава держави привітав Всеукраїнську раду церков із 25-річчям створення. «Це прекрасний дієвий інструмент, який є не в кожній країні світу. Бажаю стабільності Раді церков», - зазначив він.

Під час зустрічі також порушували проблему реформи інтернатів і протидії домашньому насильству. Зокрема, йшлося про необхідність ефективної реакції правоохоронних органів на такі випадки. У цьому контексті торкнулися питання ратифікації Стамбульської конвенції. Глава держави зауважив, що її ухвалення лежить у площині діяльності Верховної Ради.

«Коли ми кажемо про насилля в сім’ях, мені здається, треба врегулювати на законодавчому рівні, як вирішувати такі моменти, підтримуючи сім’ї», - зазначив Зеленський.

«У будь-якому разі такі питання мають обговорюватися в широкому колі, і вважаю, що Рада церков повинна мати представників при обговоренні цього чи альтернативного законодавчого акта, який захистить людей», - додав глава держави.

Як повідомляв Укрінформ, 30 листопада Верховна Рада ухвалила Закон «Про Службу військового капеланства». Служба військового капеланства утворюється як окрема структура у складі ЗСУ, Нацгвардії, Державної прикордонної служби України та інших утворених відповідно до законів військових формувань.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-