Патронатна служба «Азова» перевіряє російський список загиблих і поранених в Оленівці

Патронатна служба «Азова» перевіряє російський список загиблих і поранених в Оленівці

Укрінформ
Патронатна служба «Азова» перевіряє список загиблих і поранених в Оленівці Донецької області, який виклали російські загарбники.

Як передає Укрінформ, про це патронатна служба "Азова" «Янголи Азову» повідомляє у Телеграмі.

«Окупанти виклали список прізвищ поранених та загиблих внаслідок терористичних дій в Оленівці. Інформуємо: наразі ми - Патронатна служба "Азову" - не можемо підтвердити чи спростувати ці повідомлення та перевіряємо їх на достовірність», - ідеться у повідомленні.

Читайте також: Україна розпочала процедуру повернення тіл загиблих у Оленівці військових - омбудсмен

Зазначається, що імена поранених та загиблих в Оленівці патронатна служба повідомляє родинам в індивідуальному порядку. Жодна українська чи міжнародна інституція не може підтвердити чи спростувати списки, розміщені у російських ЗМІ.

Як повідомлялося, Генеральний штаб Збройних сил України заявив, що росіяни зумисне обстріляли колонію в Оленівці, де були українські військовополонені.

Читайте також: Українські правоохоронці розшукують причетних до теракту в Оленівці

У селищі Оленівка під Маріуполем на Донеччині розташовані дві фільтраційні тюрми загарбників. Тут утримуються колишні правоохоронці, проукраїнські активісти, «неблагонадійні» до винесення вироку або проходження фільтрації, волонтери, які евакуювали маріупольців. Також була інформація, що сюди привезли з Маріуполя полонених українських військових.

За наявною інформацією української розвідки, вбивство українських полонених в тимчасово окупованій Оленівці Донецької області здійснили найманці зі складу приватної військової компанії «Вагнер».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-