Президент про експорт зерна: нічого не можна прогнозувати

Президент про експорт зерна: нічого не можна прогнозувати

Укрінформ
Міжнародна спільнота поінформована про всі деталі нашої протидії російському терору голодом.

Як передає Укрінформ, про це під час відеозвернення заявив Президент України Володимир Зеленський.

«Міжнародна спільнота поінформована про всі деталі нашої протидії російському терору голодом. Сьогодні в Одесі почалася конкретна робота з відновлення експорту українського зерна. Це важливо. Важливо не тільки з погляду економічної міцності нашої держави, яка потрібна, щоб вистояти в цій війні. Це важливо для того, щоб світ вистояв під тиском продовольчої кризи. Що більше українського зерна буде на світовому ринку, то стабільнішою буде ситуація в наших партнерів, а отже – ефективнішою буде й наша спільна протидія державі-терористу», - заявив Президент.

Читайте також: Зеленський про теракт в Оленівці: Доказів, що це був спланований злочин рф, задосить

Він відзначив, що наразі нічого не можна прогнозувати й варто стежити, як будуть виконуватися домовленості щодо зернового експорту.

«ООН, Туреччина й інші міжнародні партнери відповідають за безпекову сторону цього процесу. Все, що необхідно для захисту нашого узбережжя, роблять Збройні Сили України», - наголосив Глава держави.

Читайте також: США і увесь світ розраховують на виконання росією домовленостей щодо експорту зерна з України – Брінк

Як повідомляв Укрінформ, 22 липня в Стамбулі за пропозиції Організації Об’єднаних Націй Україна, Туреччина та генеральний секретар ООН Антоніу Гуттереш підписали Ініціативу про безпечне транспортування зерна та харчових продуктів з українських портів «Одеса», «Чорноморськ» та «Південний». Станом на 29 липня у портах «Одеса» та «Чорноморськ» завантажено 17 суден, з яких 10 уже готові до відправлення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-