росія намагається залучити жителів Центральної Азії до війни з Україною – розвідка

росія намагається залучити жителів Центральної Азії до війни з Україною – розвідка

Укрінформ
російська федерація намагається набрати найманців для війни в Україні з-поміж громадян країн Центральної Азії, ув’язнених та представників віддалених регіонів.

Як передає Укрінформ, про це Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомляє в Телеграмі.

Так, за даними розвідки, у рф активно розгортається кампанія під гаслом "від кожного суб'єкта федерації по батальйону", у межах якої кремль зобов’язав кожен з 85 російських регіонів, включно з Кримом і Севастополем, сформувати та фінансово простимулювати по одному новому батальйону "добровольців" для участі у війні проти України.

Створювати такі батальйони за рахунок місцевого населення готові не всі регіони. Зокрема, влада москви формує так званий "мерівський полк", у який здебільшого набираються люди з інших регіонів, а також громадяни країн Центральної Азії (Таджикистан, Киргизстан, Узбекистан). Для їхнього заохочення пропонується висока зарплатня та можливість отримати громадянство рф.

Як зауважили в ГУР, загалом росія змінює тактику поповнення особового складу загарбницького контингенту на території України: щоб уникнути небажаного оголошення мобілізації, набір військовослужбовців здійснюється через приватні військові компанії, росгвардію та незаконні збройні формування на тимчасово окупованих територіях Луганської і Донецької областей.

Фіксуються випадки примусу до підписання "контрактів" щодо місцевого населення на тимчасово захоплених територіях Херсонської та Запорізької областей. Крім того, за даними ГУР, отриманий повний "карт-бланш" від влади рф на відбір бойовиків у колоніях.

Читайте також: росія не здатна захопити Одесу з моря через протикорабельні ракети ЗСУ – британська розвідка

Станом на цей час у росії розпочата робота з колишніми випускниками Челябінського танкового училища в запасі, віком до 50 років. Їх закликають іти добровольцями до танкового батальйону, який орієнтовно формується в місті пермі. Там організовується збірний пункт та прибувають танки Т-72, які терміново знімають з довготривалого зберігання.

Як повідомляв Укрінформ, за даними розвідки, у російських військових шпиталях не можуть упоратися з великою кількістю поранених під час бойових дій в Україні, тому влада прийняла рішення про проведення мобілізації медичного персоналу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-