росія не здатна захопити Одесу з моря через протикорабельні ракети ЗСУ – британська розвідка

росія не здатна захопити Одесу з моря через протикорабельні ракети ЗСУ – британська розвідка

Укрінформ
Наявність на озброєнні української армії протикорабельних ракет створює значні проблеми для чорноморського флоту рф на південному напрямку й унеможливлює реалізацію плану москви із захоплення Одеси з моря.

Як передає Укрінформ, про це з посиланням на британську розвідку повідомляє Міноборони Великої Британії у Твіттері.

«росія розглядає протикорабельні ракети, які стоять на озброєнні ЗСУ, головною загрозою для свого чорноморського флоту, що значно обмежує його ефективність. Наявність протикорабельного озброєння в України суттєво підірвала загальний план вторгнення російської федерації, зробивши неможливою десантну операцію з захоплення Одеси», - йдеться в повідомленні.

У британській розвідці додали, російська армія й надалі докладатиме зусиль із знищення протикорабельного озброєння України, однак такі операції є малоефективними через застарілі дані російської розвідки та їх погане планування.

Читайте також: Армія рф має проблеми з ремонтом військової техніки - британська розвідка

Зазначається, що 24 липня російські крилаті ракети влучили по Одеському порту. «міноборони рф стверджує, що вразило український військовий корабель і запас протикорабельних ракет. Проте немає підтверджень тому, що такі цілі були в ураженим ракетами місці», - заявили у розвідці.

Читайте також: росія зміцнює оборонні позиції на окупованих територіях півдня України - британська розвідка

Як повідомляв Укрінформ, російські загарбники завдали ракетного удару по Одеському морському торговому порту крилатими ракетами типу «Калібр». Дві ракети було збито силами української протиповітряної оборони, ще дві влучили в об’єкти інфраструктури порту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-