росія зміцнює оборонні позиції на окупованих територіях півдня України - британська розвідка

росія зміцнює оборонні позиції на окупованих територіях півдня України - британська розвідка

Укрінформ
росія робить спроби зміцнення своїх позицій на окупованих територіях півдня України, зокрема переміщує живу силу, техніку та оборонні запаси між Маріуполем і Запоріжжям, і в Херсоні, посилюючи заходи безпеки в Мелітополі.

Як повідомляє Укрінформ, про це йдеться у звіті британської розвідки за минулу добу.

«росія зміцнює свої оборонні позиції на окупованих територіях півдня України. Йдеться про переміщення живої сили, техніки та оборонних запасів між Маріуполем, Запоріжжям і Херсоном. російські війська в Мелітополі також посилюють заходи безпеки.

Зазначається, що українські підрозділи чинять тиск на російську оборонну лінію в Херсонській області вже понад місяць, і останні політичні заяви як Зеленського, так і віцепрем’єр-міністра були попередженням про майбутні наступальні операції, щоб витиснути росію з територій, які вона контролює.

Читайте також: «Памперси поміняйте»: російські вояки панікують і скаржаться на командирів

«російські оборонні кроки, ймовірно, є відповіддю на очікувані українські наступи, вимоги міністра оборони Шойгу під час нещодавнього візиту на Донбас, а також на атаки, які Україна здійснює по командних пунктах, логістичних вузлах і місцях зосередження військ. Враховуючи тиск на російську живу силу, посилення півдня, в той час, як триває боротьба за Донбас, ймовірно, свідчить про серйозність, з якою російські командири сприймають загрозу», - вказано в документі.

Як повідомляв Укрінформ, у суботу в аналогічному документі йшлося про те, що російські наступальні операції обмежені за розмахом і масштабом. Попри це рф робить передчасні заяви про «успіхи» на фронті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-