Ляшко закликає міжнародні організації сприяти доставці ліків на захоплені рф території

Ляшко закликає міжнародні організації сприяти доставці ліків на захоплені рф території

Укрінформ
Міністерство охорони здоров'я України продовжує звертатися до міжнародних організацій з проханням сприяти в організації гуманітарних коридорів для доставки лікарських засобів на тимчасово захоплені росією українські території.

Про це міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко заявив під час зустрічі з представниками Міжнародного комітету Червоного Хреста, передає Укрінформ з посиланням на пресслужбу МОЗ.

«Як міністр охорони здоров'я вже неодноразово звертався до різних міжнародних гуманітарних організацій із закликом втрутитися та допомогти нам в організації гуманітарних коридорів для забезпечення необхідними медикаментами наших громадян, які наразі перебувають на територіях, де росія намагається встановити окупаційний режим. Збереження людського життя та здоров'я є пріоритетом для міністерства. Для нас дуже важливо знати та розуміти, чи надається і як медична допомога нашим громадянам, у тому числі й полоненим, в окупації», – зазначив під час зустрічі міністр.

Читайте також: Ірландія і надалі прийматиме українців за механізмом медевакуації - Ляшко

Також очільник МОЗ порушив питання організації доставки на території, де рф намагається встановити окупаційний режим, лікарських засобів і препаратів для того, щоб лікарі могли надавати медичну допомогу, а населення мало доступ до необхідних препаратів. Наразі загарбники блокують будь-яку можливість уряду України передати лікарські засоби на ці території, констатував Ляшко.

Крім того, за даними пресслужби, сторони обговорили співпрацю у питаннях відновлення психічного здоров’я українців та у сфері реабілітації.

Читайте також: рф від початку повномасштабної війни вбила щонайменше 18 українських медиків

Як повідомляв Укрінформ, в Україні уже майже 900 об’єктів закладів охорони здоров’я пошкоджені російськими військовими, 127 лікарень повністю зруйновано.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-