Ірландія і надалі прийматиме українців за механізмом медевакуації - Ляшко

Ірландія і надалі прийматиме українців за механізмом медевакуації - Ляшко

Укрінформ
Міністр охорони здоров'я Ірландії Стівен Доннеллі запевнив у готовності й надалі приймати та надавати медичну допомогу громадянам України за механізмом медичної евакуації.

Як передає Укрінформ, про це міністр охорони здоров'я України Віктор Ляшко написав у Фейсбуці.

“Ірландія і надалі підтримуватиме нашу медичну систему та українців на шляху до перемоги. Продовжую спілкуватися із європейськими колегами-міністрами охорони здоров'я. Сьогодні мав розмову зі Стівеном Доннеллі, очільником міністерства охорони здоров'я Ірландії”, - написав керівник МОЗ.

Читайте також: Ірландія призупиняє безвіз для біженців із ЄС, щоб прийняти українців – Politico

Ляшко від імені українців подякував уряду Ірландії та міністру охорони здоров'я за гуманітарну допомогу, яку отримала українська система охорони здоров'я. Це - лікарські засоби, медичні вироби та обладнання, розхідні матеріали та автомобілі швидкої допомоги.

Український міністр додав, що Ірландія приймає у своїх лікарнях поранених та хворих українців за механізмом медичної евакуації.

“Під час розмови отримав запевнення від колеги про можливість збільшення кількості ліжок та готовність і надалі приймати та надавати медичну допомогу нашим громадянам”, - повідомив Ляшко.

Читайте також: Ірландія може стати одним із лідерів у процесі відновлення України – Шмигаль

Також міністр охорони здоров'я та його колега обговорили подальшу співпрацю і підтримку в напрямку нейрореабілітації та обмін досвідом між лікарями.

“Скористався нагодою і запросив міністра до України, щоб познайомити особисто з героїчною працею наших медиків”, - підсумував Ляшко.

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство охорони здоров'я України продовжує звертатися до міжнародних організацій з проханням сприяти в організації гуманітарних коридорів для доставки лікарських засобів на тимчасово окуповані росією українські території.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-