Ірландія призупиняє безвіз для біженців із ЄС, щоб прийняти українців – Politico

Ірландія призупиняє безвіз для біженців із ЄС, щоб прийняти українців – Politico

Укрінформ
Уряд Ірландії призупинив дію безвізоввого режиму для іноземних біженців, що прибувають з 20 країн ЄС, аби збільшити кількість вільних місць для українців.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Politico.

В Ірландії, де вже перебуває понад 43 тисячі українських біженців, закінчуються вільні ліжка, призначені для новоприбулих, оскільки їх займають біженці з інших країн.

Через це сотні українців, переважно жінки й діти, які прибули в Ірландію з четверга, змушені були спати на підлозі у занедбаній будівлі Дублінського аеропорту, а з вівторка тимчасово перебуватимуть у наметовому містечку, встановленому неподалік столиці.

У Дубліні пояснюють таку ситуацію несподівано великим потоком неукраїнських біженців, які прибувають із інших країн Європи, причому нинішні обсяги вдвічі перевищують допандемічні.

Ірландський уряд вирішив припинити безвізовий режим упродовж 12 місяців для біженців із 20 країн: Бельгії, Чехії, Данії, Фінляндії, Німеччини, Угорщини, Ісландії, Італії, Ліхтенштейну, Люксембургу, Мальти, Нідерландів, Норвегії, Польщі, Португалії, Румунії, Словаччини, Іспанії, Швеції та Швейцарії.

Читайте також: Ірландія може стати одним із лідерів у процесі відновлення України – Шмигаль

Глава МЗС Саймон Ковені наголосив, що це рішення допоможе захистити українців та представників інших національностей, які тікають від конфлікту.

Як повідомляв Укрінформ, до Євросоюзу в'їхало 6,7 млн українців і приблизно 3 млн вже повернулися. Заявку на тимчасовий захист подали 3,7 млн українців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-