рф від початку повномасштабної війни вбила щонайменше 18 українських медиків

рф від початку повномасштабної війни вбила щонайменше 18 українських медиків

Укрінформ
російські війська від початку повномасштабного вторгнення вбили в Україні щонайменше 18 медиків, понад 50 зазнали поранень.

Як передає Укрінформ, про це Міністерство охорони здоров'я України повідомило в Телеграмі.

"З 24 лютого країна-терорист вбила щонайменше 18 медичних працівників, ще понад 50 зазнали поранень. Не підлягають відновленню 123 об’єкти системи охорони здоров’я, 746 потребують відновлення. Ці дані змінюються майже кожного дня", - ідеться в повідомленні.

У МОЗ зауважили, що попри цілеспрямоване знищення медичної інфраструктури система охорони здоров’я працює і трансформується відповідно до потреб, які постали з війною. Це збір коштів у рамках ініціативи UNITED24, робота над створенням Національної програми психічного здоров’я та психосоціальної підтримки, ініційованою першою леді Оленою Зеленською, працевлаштування внутрішньо переміщених медиків, медична евакуація пацієнтів за кордон, покращення системи реабілітації в Україні.

"Щотижня в середньому здійснюється по чотири евакуаційні рейси для лікування українців за кордоном. Зараз уже 17 держав приймають українців у найкращих спеціалізованих клініках. Окрім того, виконано 17 медичних конвоїв для транспортування дітей з онкологічними захворюваннями на лікування за кордон. Загалом на лікування за кордон відправлено 1274 українці", - зазначили в МОЗ.

Забезпечується виплата базових зарплат на рівні не менше 20 тис. грн для лікарів та не менш як 13,5 тис. грн для медичних сестер.

"Важливо, що кошти нараховуються навіть тим лікарям, які не мають можливості виїхати з тимчасово окупованих територій. Разом з тим, за цей час нове місце роботи знайшли 3629 внутрішньо переміщених медиків", - підкреслили в МОЗ.

Читайте також: Загарбники пошкодили майже 900 об’єктів закладів охорони здоров’я в Україні - Ляшко

У міністерстві додали, що розпочалась робота над відновленням закладів охорони здоров’я. Уже восени будуть перші результати відбудови зруйнованих росіянами медичних закладів.

Не припиняє роботу програма "Доступні ліки". Як і до вторгнення рф, пацієнти можуть отримувати ліки безоплатно або з невеликою доплатою.

"Це лише невелика частина інформації про те, як зараз працює система охорони здоров’я. Але найголовніше – за її роботою стоять люди. Ми вдячні медикам, яких не зламала війна, які продовжують виконувати свою роботу, щоб зберегти життя українців", - підкреслили в МОЗ.

Як повідомляв Укрінформ, росіяни в Україні обстрілами вивели з ладу 87 автомобілів швидкої допомоги.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-