рф тримає у Чорному морі два ракетоносці, які загрожують експорту зерна - Сили оборони півдня

рф тримає у Чорному морі два ракетоносці, які загрожують експорту зерна - Сили оборони півдня

Укрінформ
росія тримає в акваторії Чорного моря два ракетоносних кораблі, які загрожують виконанню домовленостей щодо розблокування експорту зерна з українських портів.

Як передає Укрінформ, про це сказала начальниця об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталя Гуменюк під час брифінгу на тему: «Оперативна ситуація на півдні та у Чорному морі» в Медіацентрі Україна-Укрінформ.

"Для того, щоб убезпечити власні кораблі, нам необхідна потужна система ППО, оскільки небо відкрите для ураження, атаки продовжуються, і протикорабельні ракети у росіян теж існують. Домовленостям і обіцянкам росії вірити не можна, вони це підтвердили", - наголосила вона.

Гуменюк повідомила, що корабельно-катерний склад ворожих сил продовжує маневрувати вздовж узбережжя Криму в напрямку Анапи.

Читайте також: рф тримає у Чорному морі три носії ракет «Калібр»

"Напоготові чатують два ракетоносних кораблі надводних – це 16 ракет типу «Калібр», і один великий десантний корабель, які залишаються в ракетно безпечній для них зоні". - сказала вона.

За її словами, "це продовження блокади судноплавства в Чорному морі, і ці одиниці контролюють дотримання закриття північно-західної частини Чорного моря, де не відбувається судноплавства з початку березня".

Також Гуменюк підкреслила, що "залишається небезпека з боку мін", що дрейфують в акваторії Чорного моря. Це питання також має вирішити вище військово-політичне керівництво країни.

Читайте також: Через шторм міни можуть дрейфувати до пляжів Одеси – ОК «Південь»

Як повідомляв Укрінформ, 22 липня у Стамбулі за результатами чотиристоронньої зустрічі України, Туреччини, ООН та росії було підписано угоду, в рамках якої здійснюватиметься вивезення зерна та іншого продовольства з портів України.

Водночас 23 липня росія атакувала Одеський морський торговельний порт крилатими ракетами типу «Калібр».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-