Ворог на півдні відтиснутий до додаткових рубежів оборони й уникає прямих зіткнень - військові

Ворог на півдні відтиснутий до додаткових рубежів оборони й уникає прямих зіткнень - військові

Укрінформ
Військові рф на південних рубежах деморалізовані, уникають зіткнень з підрозділами ЗСУ, але намагаються втримати рубежі оборони і продовжують обстріли цивільних об’єктів.

Про це повідомив 25 липня речник оперативного командування «Південь» Владислав Назаров у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Обстановка на півдні України складна та динамічна у розвитку, але контролюється силами оборони. Ворог, відтиснутий до додаткових рубежів оборони дотримується тактики контрбатарейної протидії. Особовий склад деморалізований, намагається уникнути прямих зіткнень», - зазначив Назаров.

За його словами, вночі ворог завдав удару шістьма реактивними снарядами з системи залпового вогню «Смерч» по Миколаєву та Миколаївському району. Зруйновано двоповерховий будинок. Пожежу ліквідовано. Снаряди влучили також в об’єкти промислової інфраструктури та в поля за межами міста, на території прилеглих сіл. Постраждалих нема.

Читайте також: На Херсонщині ЗСУ знищили командно-спостережний пункт росгвардії

Під постійним вогнем залишаються села на лінії розмежування, періодично виникають займання полів із зерновими. При спробі збору розвідданих про положення наших військ в Миколаївському районі було виявлено і знищено ворожий безпілотний літальний розвідник «Елерон».

За ніч нашими силами знищено ще 12 рашистів та БМП-3.

Читайте також: Акваторію порту Одеси не будуть повністю розміновувати задля «зернового коридору» – ОВА

Речник ОК «Південь» додав, що в Чорному морі розстановка сил ворожого флоту не зазнала суттєвих змін. Близько 10 кораблів та катерів маневрують вздовж кримського узбережжя до Анапи, два ракетних та один великий десантний корабель чатують на виконанні бойових завдань, несучи загрозу ракетних ударів та нагадування про плани десантної операції.

Як повідомляв Укрінформ, за даними Генштабу ЗСУ на 18:00 24 липня, на Південнобузькому напрямку противник зосереджує основні зусилля на недопущенні просування наших військ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-