На Херсонщині ЗСУ знищили командно-спостережний пункт росгвардії

На Херсонщині ЗСУ знищили командно-спостережний пункт росгвардії

Укрінформ
За добу Збройні сили України на Херсонському напрямку знищили командно-спостережний пункт росгвардії, який намагався проводити контрнаступ.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону повідомила начальниця об'єднаного координаційного пресцентру сил оборони півдня України Наталя Гуменюк, коментуючи ситуацію на Херсонщині.

«Ми не стоїмо на місці, ми просуваємось, але ці результати можуть бути проголошені тільки після їх закріплення. Водночас саме результати інформаційної нестабільності у деяких осіб відгукнулись вчора таким контрнаступом, який в Бориславському районі окупанти спробували в двох напрямках зробити, але не мали успіху, і наші позиції лишились укріпленими, міцними. Ми продовжуємо свою роботу, а вони відступили на свої позиції, на той крайній рубіж оборони, який вони облаштували і укріпилися там залізобетонними конструкціями», - повідомила Гуменюк.

Читайте також: Ворожий обстріл шести областей та успіхи Збройних сил на Херсонщині – зведення ВЦА

За її словами, наразі застосовується контрбатарейна тактика, в основному триває дистанційна боротьба. Підходи одного підрозділу до іншого недоцільні, оскільки місцевість відкрита, тож тривають обстріли здалеку і практикуються авіаційні удари, пояснила Гуменюк.

Вона нагадала, що минулої доби українська авіація завдала п'ять ударів по ворожих опорних пунктах. Це суттєво підірвало моральний дух і бойові позиції окупантів. Також було знищено командно-спостережний пункт Росгвардії, який намагався проводити контрнаступ.

«Це «обезголовлення» командування окупантів, звісно, створює певну дезорієнтацію в рядах ворога, і це нам на руку. Наше просування може бути більш ефективним», - наголосила речниця.

Читайте також: Південь: ЗСУ атакували п'ять опорних пунктів росіян на Херсонщині

Відповідаючи на питання щодо ситуації в Енергодарі, Гуменюк повідомила: «В цілому ситуація стабільно напружена, вона динамічно змінюється, але контролюється силами оборони».

Як повідомляв Укрінформ, українська розвідка звернулась до мешканців міста Енергодар та сусідніх населених пунктів з проханням надавати будь-яку інформацію про російських загарбників, яка допоможе звільнити тимчасово захоплені території.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-