Штати засудили ракетний удар рф по Одеському порту

Штати засудили ракетний удар рф по Одеському порту

Укрінформ
США рішуче засудили ракетний удар по Одеському порту, який Росія завдала наступного після підписання домовленості про вивезення українського зерна.

Про це у твіттері повідомив держсекретар США Ентоні Блінкен, передає Укрінформ.

"Сполучені Штати рішуче засуджують сьогоднішню атаку росії на Одеський порт. Це підриває зусилля щодо доставки їжі голодуючим та довіру до зобов'язань росії щодо укладеної угоди, яка дозволяє український експорт", – написав він.

Читайте також: В обстріляному росіянами Одеському порту знаходилося зерно для відправлення – Мінагро

Як повідомляв Укрінформ, російські загарбники атакували Одеський морський торговий порт крилатими ракетами типу «Калібр». Дві ракети збито силами протиповітряної оборони. Дві влучили в об'єкти інфраструктури порту.

У Стамбулі за результатами чотиристоронньої зустрічі України, Туреччини, ООН та росії 22 липня було підписано угоду, за якою буде здійснюватися вивезення зерна та іншого продовольства з портів України.

Підписано дві дзеркальні угоди у тристоронньому форматі. Підпис від України поставив міністр інфраструктури Олександр Кубраков, від ООН - генеральний секретар Антоніу Гутерріш, від Туреччини - міністр оборони Хулусі Акар.

Читайте також: В МЗС Франції закликали росію поважати підписану з ООН угоду

У такому ж форматі від росії угоду підписав міністр оборони рф сергій шойгу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-