Удар загарбників по Одесі виявився ударом по політичних позиціях самої рф - Зеленський

Удар загарбників по Одесі виявився ударом по політичних позиціях самої рф - Зеленський

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський заявив, що сьогоднішній удар російських загарбників по Одесі, зокрема по порту міста, виявився ударом по політичних позиціях самої ж російської федерації.

Про це він сказав у вечірньому відеозверненні, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Сьогоднішній російський ракетний удар по Одесі, по порту нашому, цинічний, виявився ударом по політичних позиціях самої ж росії. Якщо хтось у світі ще міг говорити ще, що потрібен який там діалог з нею, з росією, якісь там домовленості - бачите, що відбувається. Сьогоднішні російські “Калібри” знищили саму можливість для таких заяв”, - заявив Зеленський.

Читайте також: Агресор цілеспрямовано завдав удари по порту Одеси – ОК «Південь»

За його словами, “ми бачимо абсолютну одностайність світової реакції на цей удар”.

“Окупантам вже нікого не обманути. Серед іншого - в результаті цього удару пошкоджено будівлі Одеського художнього музею. Ракети вдарили зовсім поруч з історичними об’єктами Одеси, з тим, що є надбанням не тільки для української культури, а й для культури Європи. Це очевидне російське варварство ще більше наближає нас до отримання тієї зброї, яка потрібна, потрібна для нас, для нашої перемоги”, - наголосив глава держави.

Читайте також: Удар по Одесі: внаслідок обстрілу постраждав місцевий художній музей

Як повідомляв Укрінформ, російські загарбники атакували Одеський морський торговий порт крилатими ракетами типу «Калібр». Дві ракети збито силами протиповітряної оборони. Дві влучили в об'єкти інфраструктури порту.

У Стамбулі за результатами чотиристоронньої зустрічі України, Туреччини, ООН та росії 22 липня було підписано угоду, за якою буде здійснюватися вивезення зерна та іншого продовольства з портів України.

Читайте також: В МЗС Франції закликали росію поважати підписану з ООН угоду

Підписано дві дзеркальні угоди у тристоронньому форматі. Підпис від України поставив міністр інфраструктури Олександр Кубраков, від ООН - генеральний секретар Антоніу Гутерріш, від Туреччини - міністр оборони Хулусі Акар.

У такому ж форматі від росії угоду підписав міністр оборони рф сергій шойгу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-