Транзит зброї через Угорщину ризикований, бо деталі можуть стати відомі москві – Огризко

Транзит зброї через Угорщину ризикований, бо деталі можуть стати відомі москві – Огризко

Укрінформ
Колишній міністр закордонних справ Володимир Огризко вважає, що Україні слід відмовитися від пропозиції Угорщини щодо транзиту її територією зброї для нашої країни через ризик передачі інформації про це росії.

Таку думку дипломат висловив у інтерв’ю «Радіо НВ», передає Укрінформ.

«Це можливий спільний з москвою крок, щоб москва «раптом» дізнавалася про те, яка зброя перетнула українсько-угорський кордон, у якій кількості, коли, куди направилася. Я думаю, що це підступна пропозиція, від якої нам треба відмовитися і навіть не розглядати як робочу», - сказав Огризко.

У цьому контексті він зауважив, що позиція Угорщини щодо війни в Україні принципово не змінилася. За словами ексглави МЗС, західні партнери змушують Угорщину підтримувати санкції ЄС, однак існує ризик, що угорська сторона може шкодити безпеці нашої країни в питанні поставок озброєнь.

«Тому, думаю, що на такі речі треба реагувати дуже обережно і не ставити під загрозу допомогу, яку нам надають західні партнери. Бо уявіть собі: раптом москві стало відомо, що чотири нових HIMARS перетнули кордон з Україною в районі Ужгорода сьогодні о 23 год, а о 24-й по них може бути завдано ракетних ударів», - припустив дипломат.

Читайте також: Угорщина може прийняти на лікування близько 300 поранених українських дітей

На його думку, це надто великий ризик, щоб іти на такі домовленості з Угорщиною. Огризко акцентував, що довіра є ключовим елементом у міжнародних відносинах.

«Якщо ти не довіряєш партнеру, то навіть, здавалося б, розумні пропозиції завжди сприймаються з дуже великою мірою недовіри», - констатував він.

Як повідомляв Укрінформ, міністр зовнішньої економіки та закордонних справ Угорщини Левенте Модьор під час зустрічі з міським головою Львова Андрієм Садовим 19 липня заявив, що Угорщина не постачатиме своєї зброї Україні, проте треті країни можуть користуватися її територією для транзиту озброєнь.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-