Данілов про систему ППО: Кількість збитих ворожих ракет щодня збільшується

Данілов про систему ППО: Кількість збитих ворожих ракет щодня збільшується

Укрінформ
Система ППО з кожним місяцем стає більш дієвою, а кількість збитих ворожих ракет щодня збільшується. Окрім того, посилення військової допомоги міжнародних партнерів змінює ситуацію на фронті на користь України.

Як повідомляє Укрінформу, про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону заявив Секретар РНБО України Олексій Данілов, коментуючи питання щодо дієвості системи протиповітряної оборони держави.

«Я б не сказав, що наша система ППО не дуже дієва, з урахуванням тої кількості обстрілів, які ми з вами маємо від агресора. Сьогодні у нас відбулося засідання ставки Верховного Головнокомандувача, сьогодні Президенту звітували наші військові, і я можу сказати, що той відсоток, скільки збивають наші військові ракет, він з кожним днем збільшується», - зазначив Данілов.

Коментуючи заяви міжнародних партнерів про наміри надати Україні військову авіацію, секретар РНБО відзначив, що частково вона вже надходить. Крім того, Україна щомісяця отримує все більше сучасної зброї натівського зразка.

Читайте також: Жодну систему залпового вогню HIMARS росіяни не знищили - Данілов

«Ми отримуємо частково авіацію. Хочу сказати, що ми останнім часом, особливо останній місяць-півтора, ми стали отримувати більше зброї. Більш того, вона є абсолютно значно іншого ґатунку – це якісно інша зброя, яка стоїть на озброєнні в країнах НАТО. І ми бачимо по діях агресора, як вони репетують після наших атак. Майже кожного дня у нас є успіхи. Останні місяць-півтора зовсім міняється ситуація. Якщо надалі буде продовжуватись така допомога, якщо надалі ми будемо отримувати все більше сучасної зброї, й наші військові її швидко опанують, то ми будемо мати надію, що перевага, яка вже за нашими військами закріпляється, вона буде все більшою і більшою», - наголосив секретар РНБО.

Данілов також підкреслив, що не має жодних сумнівів, що допомога Україні з боку міжнародних партнерів продовжиться і надалі.

Читайте також: ЗСУ володіють безцінною інформацією для виробників зброї – Данілов

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого президент росії володимир путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет. В Україні запроваджено воєнний стан, оголошено загальну мобілізацію, країна дає відсіч загарбникам.

Також Україна офіційно направила позов проти російської федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-