Жодну систему залпового вогню HIMARS росіяни не знищили - Данілов

Жодну систему залпового вогню HIMARS росіяни не знищили - Данілов

Укрінформ
Станом на сьогодні жодна система залпового вогню HIMARS, яка перебуває на озброєнні ЗСУ, росіянами не знищена.

Як повідомляє Укрінформ, про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону заявив секретар РНБО України Олексій Данілов.

«Я можу запевнити всіх громадян нашої країни – на сьогодні жодна установка HIMARS не зазнала уражень. Звичайно вони (рф – ред.) за ними полюють, вони оголосили, скажімо так, полювання за цими речами, вони з глузду сходять, коли вони (HIMARS – ред.) починають працювати. Тому що точність і ще раз точність. І те, що відпрацювали за останній місяць, коли ми почали отримувати ці установки, це незрівнянно з тим, що у нас було до цього», - підкреслив Данілов.

Як повідомляв Укрінформ, 20 липня під час брифінгу в Вашингтоні координатор зі стратегічних комунікацій Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі заявив, що Адміністрація Байдена готується оголосити про ухвалення нового пакета оборонної допомоги Україні, який включатиме додаткові реактивні системи залпового вогню HIMARS.

Читайте також: Нові зобов’язання партнерів у форматі «Рамштайну» стосуються і суші, і моря, і неба – Резніков

Своєю чергою голова Об’єднаного комітету начальників штабів США генерал Марк Міллі за результатами засідання «Рамштайн-4» поінформував, що майже двісті українських військовослужбовців наразі вже пройшли навчання із бойового застосування та обслуговування ракетних систем залпового вогню HIMARS, і процес підготовки інших фахівців триває.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-