Навчання на HIMARS пройшли щонайменше 200 українців – генерал Міллі

Навчання на HIMARS пройшли щонайменше 200 українців – генерал Міллі

Укрінформ
Щонайменше двісті українських військовослужбовців наразі вже пройшли навчання із бойового застосування та обслуговування ракетних систем залпового вогню HIMARS, і процес підготовки інших фахівців триває.

Про це повідомив на брифінгу за результатами засідання «Рамштайн-4» голова Об’єднаного комітету начальників штабів США генерал Марк Міллі, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Станом на сьогодні ми передали 12 систем HIMARS в Україну. Це частина з понад двох десятків, які Сполучені Штати й наші союзники пообіцяли надати. Крім того, тренування на HIMARS пройшли двісті українців, і ці навчання тривають для багатьох інших», - зауважив генерал.

Він наголосив, що ЗСУ ефективно використовують системи HIMARS, завдаючи ударів по російських командних вузлах, логістичній мережі, артилерійських системах та інших цілях. «Ці удари істотно знизили можливості росіян»,- підкреслив Міллі.

Він також запевнив, що США, союзники й партнери «продовжать забезпечувати українців озброєнням, якого вони потребують для захисту своєї Батьківщини та протистояння російській агресії».

Читайте також: Білий дім анонсував нові HIMARS для України

Як повідомляв Укрінформ, у середу відбулася четверта зустріч Контактної групи з питань оборони України у форматі «Рамштайн». З українського боку участь у засіданні взяв міністр оборони Олексій Резніков.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-