Новий пакет допомоги: Британія передасть Україні артилерію і сотні безпілотників

Новий пакет допомоги: Британія передасть Україні артилерію і сотні безпілотників

Укрінформ
Міністр оборони Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії Бен Воллес оприлюднив деталі наступного пакета британської військової підтримки Україні, включно з планами відправити десятки артилерійських установок, сотні безпілотників, 50 тисяч артилерійських снарядів і сотні протитанкових одиниць упродовж найближчих тижнів.

Про це Воллес повідомив сьогодні в оновленому звіті до британського парламенту, передає Укрінформ із посиланням на Генеральний штаб Збройних сил України у Фейсбуці.

Також у новий пакет військової допомоги входять понад двадцять 155-мм самохідних установок M109 і тридцять шість 105-мм артилерійських установок L119.

Міністр оборони Великої Британії додав, що з’являться радіолокаційні системи контрбатарейної боротьби та понад 50 тисяч боєприпасів для наявної в Україні артилерії радянських часів. "Ця техніка посилить здатність Збройних сил України захищатися від невибіркового використання артилерії росією", - зазначається у повідомленні.

Читайте також: Генштаб показав, як військові ЗСУ проходять навчання у Британії

Сполучене Королівство також надішле понад 1600 одиниць протитанкової зброї в найближчі тижні, а також безпілотники, включно з сотнями повітряних боєприпасів.

У Генштабі нагадали, що з Великої Британії в Україну вже відправлено 6900 одиниць протитанкової зброї NLAW, Javelin, Brimstone та іншої, а також 16 тисяч артилерійських снарядів, шість машин Stormer із зенітно-ракетним комплексом Starstreak та сотні ракет.

Фото: Генштаб ЗСУ
Фото: Генштаб ЗСУ

Сполучене Королівство також поставило морські ракети Brimstone, реактивні системи залпового вогню, 120 бойових броньованих машин і велику кількість нелетальної допомоги, включно з понад 82 тисячами шоломів, 8 450 комплектів бронежилетів і понад 5 тисяч приладів нічного бачення.

Воллес додав, що "масштаби та асортимент обладнання, яке ми надаємо, демонструють силу нашої рішучості. Разом із нашими міжнародними партнерами ми забезпечимо, щоб Україна мала інструменти для захисту своєї країни від незаконного вторгнення путіна”.

Як зазначили у Генштабі, збільшення допомоги відбувається після того, як у червні прем’єр-міністр Борис Джонсон оголосив, що Сполучене Королівство надасть Україні ще один мільярд фунтів стерлінгів військової підтримки.

Читайте також: У Британії оприлюднили нові кадри підготовки українських військових

“Фінансування, завдяки якому військова підтримка Сполученого Королівства та ширша регіональна діяльність з початку війни досягають 2,3 мільярда фунтів стерлінгів, ознаменує новий етап у підтримці міжнародної спільноти, що дозволить Україні вийти за межі захисту від незаконного російського вторгнення та розпочати наступальні операції”, - ідеться у повідомленні.

Наступний етап військової підтримки, який оплачується за рахунок цього додаткового фінансування, включатиме ще більш досконалі системи протиповітряної оборони, безпілотні літальні апарати та інноваційне нове обладнання для електронної боротьби.

Як повідомляв Укрінформ, міністр оборони США Ллойд Остін 20 липня під час відкриття зустрічі “Рамштайн-4” у віртуальному форматі заявив, що пряму оборонну допомогу Україні надають понад 30 країн

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-