рф вже використала понад 50% свого «високоточного» озброєння – розвідка

рф вже використала понад 50% свого «високоточного» озброєння – розвідка

Укрінформ
Представник Головного управління розвідки МОУ Вадим Скібіцький повідомив, що росія вже використала більше ніж 50% високоточного озброєння, яке вона мала на початок війни.

Про це Скібіцький повідомив на брифінгу в Медіацентрі Україна – Укрінформ.

"Воєнна розвідка зробила певну оцінку стосовно високоточного озброєння, як заявляє рф – це системи "Іскандер", "Калібр", крилаті ракети повітряного базування, Х-101, Х-155, то за нашими підрахунками, на сьогодні використано від 55 до 60% тих запасів, які були до війни", – сказав він.

За його словами, найбільше використано балістичних ракет до комплексу "Іскандер", і через те ми давно вже не бачили застосування цієї ракети. Можливо, після цього виступу вони "щось придумають", додав представник ГУР.

Читайте також: рф видала ракетний удар по цивільному об’єкту в Одесі за «знищення складу Harpoon»

Водночас Скібіцький наголосив, що в Росії є дуже великі запаси старого радянського озброєння. "Це і крилаті ракети - Х-22, які в тому числі двічі застосовувалися з території Білорусі та інші. Це повний набір реактивних снарядів "Смерч, "Ураган", "Град", різного роду авіаційні бомби, все, що залишилося від радянського союзу.

Представник ГУР зауважив, що запаси старих ракет дуже великі й підрахувати, скільки там залишилось, дуже складно. "Вони використовують те, що у них є на арсеналах. Крім того, намагаються відновити виробництво високоточного озброєння", - сказав він.

Як повідомляв Укрінформ, за даними розвідки, втрати противника на війні значні, йде прихована мобілізація – створюються «патріотичні» батальйони у всіх федераціях рф.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-