Як іде в росії прихована мобілізація: у ГУР розповіли деталі

Як іде в росії прихована мобілізація: у ГУР розповіли деталі

Укрінформ
Втрати противника на війні значні, йде прихована мобілізація – створюються «патріотичні» батальйони у всіх федераціях рф.

Про це сказав на брифінгу в Медіацентрі Україна - Укрінформ представник Головного управління розвідки МОУ Вадим Скібіцький.

«За нашими оцінками втрати противника доволі значні... але вони не критичні для рф, тому що мобілізаційний ресурс у них великий. Але ми вже бачимо проблеми, насамперед - це проблеми з комплектуванням бойових підрозділів, дефіцитних спеціальностей - це механіки, водії, навідники гармат. Тобто спеціальності, які потребують певної підготовки», - сказав представник ГУР.

Читайте також: У ГУР сказали, від чого залежатиме перелом у війні з рф на користь України

За його словами, в пунктах постійної дислокації не вистачає особового складу. Вже формуються змішані батальйони, які включають військових з різних військових частин. Крім того, дуже активно рф почала використовувати прихований мобілізаційний ресурс.

Скібицький пояснив, що є два підходи. Перший це – два роки назад була створена система - бойовий армійський резерв країни - БАРС. Зараз за рахунок БАРСу комплектуються стрілецькі батальйони, які направляються в Україну.

Другий підхід – це створення так званих патріотичних батальйонів за національним принципом. «Дана вказівка москви на створення таких батальйонів у всіх федеральних утвореннях рф, зокрема, москві, петербурзі, башкирії. Тобто кожна федеральна одиниця має сформувати такий стрілецький батальйон чисельністю 500-600 осіб, які будуть використовуватись для бойових дій.

Читайте також: У росії розширюють «юнармію» і вербують курсантів на війну

Крім того, кремль використовує і елемент найманства іноземців, зокрема, осіб з країн Близького Сходу, зокрема, з Сирії. Скібицький нагадав, що найманство суперечить міжнародним конвенціям.

Вся мобілізація прихована, відкрита може бути оголошена лише у разі оголошення війни. “Якщо оголосити Україні війну, то це визнати поразку так званої "спеціальної воєнної операції", тому кремль не йде на такий крок”, - підсумував представник ГУР.

Читайте також: У Маріуполі людей вербують у «пожежники», щоб потім відправити на фронт

Як повідомляв Укрінформ, представник Головного управління розвідки Міноборони Вадим Скібіцький в ефірі національного телемарафону заявив, що перелом у війні з рф на користь України залежатиме від того, наскільки українські захисники зможуть зупинити наступальний темп російських військ і наскільки активною буде допомога наших партнерів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-