У росії розширюють «юнармію» і вербують курсантів на війну

У росії розширюють «юнармію» і вербують курсантів на війну

Укрінформ
У російській федерації розширюються масштаби військової підготовки дітей.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

“У Бєлгороді та області відкрито 500 кадетських класів та близько 1000 юноармійських класів. Також у Бєлгороді відкрито курси початкової військової підготовки для тих, хто бажає служити в армії, однак не має відповідного досвіду. Випускників курсів схиляють до підписання контракту із зс рф”, - ідеться у повідомленні.

Читайте також: Колаборантка допомагає вивозити херсонських дітей до військового училища в Крим

Крім того, наближення зони бойових дій до кордону Бєлгородської області змушує місцеву владу переносити низку об’єктів, пов’язаних із війною, углиб російської території. Зокрема так званий “пункт прийому біженців”, а по суті – насильно переміщених осіб, передислокований із району поблизу селища Нєхотєєвка до смт Октябрьский.

Логістика прийому людей залишається без змін: після оформлення “біженці” направляються у приміщення спортивного комплексу “Віраж” (критий картодром). З початку війни через пункт пройшли 6,5 тис. осіб, в тому числі 1,4 тис. дітей.

Одночасно не припиняється практика незаконного усиновлення дітей з тимчасово захоплених територій Донецької і Луганської областей російськими сім’ями.

Читайте також: У Маріуполі загарбники створюють «юнармію»

“14 липня губернатор московської області Воробйов анонсував завершення процедури “передачі 9 дітей з “ДНР” під опіку родинам з підмосков’я”, - поінформували у ГУР.

Як повідомляв Укрінформ, за даними Центру протидії дезінформації при Раді національної безпеки і оборони, російська влада не оголошує мобілізацію, але продовжує масово набирати контрактників. У регіональних центрах зайнятості понад 22,2 тис. вакансій для контрактників, що вказує на втрати російської армії і на загальну проблему з набором військовослужбовців.

За даними Генерального штабу Збройних сил України, українські захисники з 24 лютого по 17 липня ліквідували близько 38 тисяч 300 російських загарбників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-