Обмеження інформації про бойові дії є питанням держбезпеки - Міноборони

Обмеження інформації про бойові дії є питанням держбезпеки - Міноборони

Укрінформ
Обмеження інформації про бойові дії – це питання державної безпеки.

Про це заступник міністра оборони України Ганна Маляр написала у Телеграмі, передає Укрінформ.

"Складно звикнути до того, що під час війни мусить бути максимально обмежене оприлюднення інформації про бойові дії. І це історія не про свободу слова чи право на доступ до інформації. Це питання державної безпеки", - йдеться у дописі.

Маляр вважає, що, приміром, коли під час війни експерти починають детально розбирати, які методи ведення війни застосували ЗСУ у той чи інший момент бойових дій - треба розуміти, що ворог це першим прочитає, проаналізує і скорегує свої дії.

"І про плани ворога теж повинні говорити лише офіційні джерела - Генштаб, Міноборони, ГУР. Бо далеко не завжди ворог повинен знати, що ми знаємо про його плани. Так самояк і про розташування ворожих сил", - написала вона.

Ведення війни - це, в тому числі, вміння обманути ворога. І тому публічний фактчекінг інформації про бойові дії - це іноді як меседж ворогу «дивись, он вони там сховались».

Читайте також: У Міноборони просять українців не називати види зброї, з якої ЗСУ вражають ворожі цілі

"Якщо офіційні джерела Міноборони, Генштаб, ГУР та їх посадові особи щось заявляють - значить так зараз треба для інтересів оборони нашої держави. Жодних спонтанних, випадкових, нескоординованих заяв немає. Я розумію, що це дуже захопливо і видовищно - війна онлайн, але це на руку нашому ворогу - майте на увазі", - додала вона.

З 24 лютого в Україні триває повномасштабна російська воєнна агресія.

Фото: Ганна Маляр / Фйесбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-