У Міноборони просять українців не називати види зброї, з якої ЗСУ вражають ворожі цілі

У Міноборони просять українців не називати види зброї, з якої ЗСУ вражають ворожі цілі

Укрінформ
Інформація, яка цивільним здається не дуже цінною, насправді використовується ворогом, тому не варто під час війни повідомляти про наслідки обстрілів та види зброї, з якої українські захисники влучають у ворожі цілі.

Як передає Укрінформ, про це в Фейсбуці повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр за підсумками візиту в район відповідальності Оперативного командування «Південь».

«Для цивільних осіб під час війни головне інформаційне правило - про військові дії, їх хід, наслідки, результати - першими говорять військові. Та інформація, яка цивільним здається не дуже цінною або очевидною, насправді використовується ворогом. Приміром, не треба називати види зброї, з якої ЗСУ влучають у ворожі цілі. Ми можемо це обговорювати, якщо про це повідомив Генштаб», - зазначила Маляр.

Читайте також: У ЗСУ наразі немає потреби у примусовій мобілізації жінок - Маляр

Вона також закликала не приписувати ЗСУ потрапляння у цивільні цілі ворога, навіть якщо дуже б цього хотілось.

«Наші Збройні сили дотримують правил та звичаїв війни, встановлених міжнародним правом», - наголосила заступниця міністра.

Читайте також: У Міноборони пояснили, чому цивільним не можна публічно говорити про дії ЗСУ

Як повідомляв Укрінформ, захисники України з 24 лютого по 20 липня ліквідували близько 38 тисяч 750 російських загарбників, що на 200 осіб більше порівняно з попередньою добою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-